Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Thursday 24 April 2014
Advertising / Contact  

Ingeniører: Vi savner udenlandske kolleger
14 July 2012 kl. 15:17 / INDLAND / Kilde: Ritzau
Print Tip Debat
Det skal være nemmere for udenlandske ingeniører at få greencard til Danmark, mener Ingeniørforeningen.
Udenlandske ingeniører skal have en forlomme af kandidater i engelsk og historie i køen om at få et greencard til det danske arbejdsmarked.
Det mener Ingeniørforeningen, IDA, der kommer med forslaget efter offentliggørelsen af en kandidatafhandling fra Roskilde Universitet, der viser, at 7 ud af 10 greencard-indehavere enten er arbejdsløse eller i ufaglærte job.
For Morten Thiessen, der er formand for IDA's arbejdsmarkedsudvalg, er logikken klar: Hvorfor give greencard til kandidater, der ikke er efterspørgsel efter i det danske erhvervsliv, når danske virksomheder samtidig sukker efter ingeniører?
- Problemet er, at en stor del af de højtuddannede folk, der kommer til Danmark på et greencard, kommer til at arbejde som opvaskere. Og det bliver Danmark jo ikke mere konkurrencedygtige af. Vi har rigeligt med folk, der kan vaske op i forvejen, siger han.
Hvis flere udenlandske ingeniører kom til Danmark og arbejdede, ville det ifølge Morten Thiessen kunne løfte hele branchen.
- Vi tror, at vi bliver stærkere af at få flere kolleger ind. Det har altid været ingeniørforeningens politik, at vi ikke skal sørge for at holde udenlandske kolleger udenfor, men vi skal bare sørge for at invitere de rigtige af dem indenfor, siger han.
Ifølge en fremskrivning fra Dansk Industri vil Danmark i 2030 mangle op mod 12.000 ingeniører.
/ritzau/
 
 
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk