Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Sunday 20 April 2014
Advertising / Contact  

Fremstillingsindustrien skal markere dansk viden på verdensplan
31 July 2012 kl. 17:00 / Automation / Af Lotte Brochmann
Print Tip Debat
Industrirobotter kommer til at spille en markant rolle ved årets store robotevent for ledere og beslutningstagere
Danske ledere og beslutningstagere indenfor fremstillingsindustrien får mulighed for at markere dansk viden på verdensplan, når konferencen RoboBusiness Leadership Summit 2012 løber af stablen 22.-24. oktober i Pittsburgh, USA. En konference, som har stor betydning for den fremtidige udvikling af dansk fremstillingsindustri.
- Danske industrivirksomheder kan i særlig grad vinde ved indførelse af moderne robotteknologi, da vores lønandele ofte er højere end hos vore konkurrenter i udlandet. Udviklingen af fremtidens robotter er en stor politisk og strategisk opgave. Det er simpelthen nødvendigt, for at få rentable systemer og gode standarder på tværs i branchen, udtaler branchedirektør Ole Storm Jeppesen, Brancheservicecenter Metal- og Maskinindustrien og bestyrelsesmedlem i Dansk Robot Netværk (DIRA).
RoboBusiness Leadership Summit er epicentret for dette strategiske fokus, hvor virksomhedsledere fra hele verden mødes for at få den nyeste viden og skabe netværk med andre virksomhedsledere internationalt, og hvor retningen bliver udstukket. En deltagelse giver unikke proaktive muligheder for at tilpasse og klargøre sin virksomhed til fremtidens robotter, så man får en god indføring og overgangsperiode, fortsætter Ole Storm Jeppesen.
Robotterne styrker konkurrenceevnen
Effekten af robotter i dansk fremstillingsindustri var for nylig genstand for en undersøgelse fra Ugebrevet A4. Den bekræftede, at robotter er med til at styrke dansk produktions konkurrenceevne i forhold til lavtlønsområder, såvel som de enkelte virksomheders bundlinje. Derfor har den nye generation af industrirobotter stor interesse.
En "Robot Co-Worker" er en robotassistent og er en robottype, der hurtigt kan flyttes, konfigureres og oplæres af personer uden dybdegående kendskab til robotter. Den nye robottypes primære opgave er ikke blot at erstatte mennesker, men i høj grad at arbejde sammen med mennesker på arbejdspladsen som et ekstra værktøj i kassen.
På RoboBusiness-konferencen i år forventes Rethink Robotics at løfte sløret for deres nye kooperative industrirobot. Enten i Rodney Brooks´keynote State of the Robotics Industry - Investment Trends, eller på workshoppen Remaking Manufacturing with Robotics.
 
 
Show original picture
Branchedirektør Ole Storm Jeppesen
 Also read...
20 June 2012 kl. 8:00
Europæiske gearproducenter oplever øget konkurrence
3 April 2014 kl. 5:00
Justerbar modulopbygget palleteringsrobot
14 February 2011 kl. 17:15
EMO Hannover 2011 supplies ideas and solutions for urgent issues
25 March 2010 kl. 12:00
Telit integrates eCall in-band modem capability into GE864-Quad-Automotive V2 module
23 February 2010
Magien er der stadig hos de danske ingeniører
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk