Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Wednesday 16 April 2014
Advertising / Contact  

Vestas får pusterum af sine banker
31 July 2012 kl. 14:57 / INDLAND / Kilde: Ritzau
Print Tip Debat
Vestas-aktien stiger, efter bankerne har sagt ja til aftale. Men analytiker ser store problemer i selskabet.
Vindmølleproducenten Vestas er i store finansielle problemer, vurderer Sydbanks analytiker Jacob Pedersen.
Selskabet har nemlig meddelt, at det ikke lever op til de forpligtelser, det har over for sine banker, de såkaldte finansielle covenants. Og underskuddet i første halvår er på 170 millioner euro eller cirka 1,3 milliarder kroner.
- For mig at se er det her et klart vidnesbyrd om, at Vestas er i store finansielle problemer. Det er kun de næste kvartaler, der kan vise, om Vestas kommer tilbage på sporet, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.
- Ud fra det, de har af ordrebeholdning, og hvad der skal eksekveres de næste kvartaler, så er der alle muligheder for, at det lykkes. Men vi har altså også set skuffelserne nærmest stå i kø fra Vestas' side, tilføjer han.
Vestas har nu indgået en aftale med bankerne, der betyder, at bankerne ikke, som det ellers var planen, vil undersøge, om Vestas overholder betingelserne i forbindelse med det halvårsregnskab, der skal offentliggøres i sin helhed 22. august.
Det vækker tilsyneladende begejstring blandt investorerne, der, umiddelbart efter at meddelelsen havde nået de finansielle markeder, sendte aktien op over kurs 29, næsten 15 procent højere end lukkekursen mandag.
Selvom første halvår af 2012 har givet underskud, så viser de foreløbige regnskabstal, som Vestas har sendt ud tirsdag eftermiddag, at det går fremad for vindmølleproducenten. Det er i hvert fald gået bedre i andet kvartal, end det gjorde i første kvartal.
Virksomhedens omsætning voksede med 46 procent til cirka 12 milliarder kroner i andet kvartal fra første kvartals 8,2 milliarder. Og driftsresultatet steg til 134 millioner kroner fra et underskud på 1,9 milliarder kroner i første kvartal.
Bankerne har tilladt Vestas at trække ekstra beløb for at sikre driften på "sædvanlige vilkår". Årsagen til Vestas' vanskelige situation er nemlig især alt for store omkostninger tidligere på året.
Vestas regner derfor med, at det kun er et midlertidigt problem, at selskabet ikke lever op til sine forpligtelser over for sine kreditorer.
- Vi anser det for at være et midlertidigt problem, ikke mindst på grund af de ting vi blev ramt af i 2011 og begyndelsen af 2012 med indførelsen af ny teknologi og det, det har kostet os, siger koncernchef Ditlev Engel til Ritzau Finans.
/ritzau/
 
 
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk