Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Tirsdag 3. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Fundamenterne til Danmarks største havvindmøllepark er installeret
2. august 2012 kl. 5:00 / Proces / Af Lotte Brochmann
Print Tip Debat
MT Højgaard har installeret det sidste af 111 fundamenter til Anholt Havmøllepark.
Stemningen var høj hos MT Højgaard, da mandskabet på installationsfartøjet Jumbo Javelin forleden færdiggjorde det sidste fundament til de 111 vindmøller i Anholt Havmøllepark i Kattegat mellem Grenaa og Anholt.
Fundamenterne er todelte og består af et stålrør med en diameter på cirka 5,35 meter, som er mellem 37 og 55 meter langt og vejer fra 267 til 460 ton. Stålrørene kaldes monopæle, og oven på dem er placeret et overgangsstykke, som selve vindmøllen skal monteres på. Overgangsstykket er cirka 15 meter højt og vejer 170 ton. Den sidste monopæl blev installeret i onsdags af HLV Svanen, mens fartøjet Jumbo Javelin løftede det sidste overgangsstykke på plads fredag aften.
- Vi bankede den første monopæl i havbunden nytårsaften, og siden da er der stort set blevet arbejdet i døgndrift for at løse opgaven. Der ligger mange tekniske beregninger og et omfattende logistikarbejde bag, og især til sidst er arbejdet virkelig forløbet glat. Når man tager i betragtning, at vi arbejder på havet med meget tungt materiel og meget teknik, så er tingene virkelig gået op i en højere enhed, siger Kim R. Andersen, Director of Offshore i MT Højgaard.
MT Højgaard har haft ansvaret fra produktion til installation af fundamenterne, men Kim R. Andersen lægger vægt på, at samarbejdet med de andre aktører har været en væsentlig brik i forhold til at blive så hurtigt færdige med den krævende opgave.
Tager fat på næste anlægsfase
Anholt Havmøllepark opføres af DONG Energy, og projektdirektør Flemming Thomsen fra DONG Energy er godt tilfreds med, at havmølleparken nu kan tage fat på næste anlægsfase.
- Til september begynder arbejdet med at montere vindmøller på fundamenterne, og efter planen skal Anholt Havmøllepark begynde at levere strøm til det danske elnet i slutningen af året. Når havmølleparken står helt færdig i løbet af næste år, får den en kapacitet på 400 MW, og vil producere el svarende til cirka fire procent af det samlede danske elforbrug, fortæller han.
 
 
Vis originalbillede
Jumbo Javelin placerer overgangsstykke på monopæl
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk