Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Friday 25 April 2014
Advertising / Contact  

Fundamenterne til Danmarks største havvindmøllepark er installeret
2 August 2012 kl. 5:00 / Proces / Af Lotte Brochmann
Print Tip Debat
MT Højgaard har installeret det sidste af 111 fundamenter til Anholt Havmøllepark.
Stemningen var høj hos MT Højgaard, da mandskabet på installationsfartøjet Jumbo Javelin forleden færdiggjorde det sidste fundament til de 111 vindmøller i Anholt Havmøllepark i Kattegat mellem Grenaa og Anholt.
Fundamenterne er todelte og består af et stålrør med en diameter på cirka 5,35 meter, som er mellem 37 og 55 meter langt og vejer fra 267 til 460 ton. Stålrørene kaldes monopæle, og oven på dem er placeret et overgangsstykke, som selve vindmøllen skal monteres på. Overgangsstykket er cirka 15 meter højt og vejer 170 ton. Den sidste monopæl blev installeret i onsdags af HLV Svanen, mens fartøjet Jumbo Javelin løftede det sidste overgangsstykke på plads fredag aften.
- Vi bankede den første monopæl i havbunden nytårsaften, og siden da er der stort set blevet arbejdet i døgndrift for at løse opgaven. Der ligger mange tekniske beregninger og et omfattende logistikarbejde bag, og især til sidst er arbejdet virkelig forløbet glat. Når man tager i betragtning, at vi arbejder på havet med meget tungt materiel og meget teknik, så er tingene virkelig gået op i en højere enhed, siger Kim R. Andersen, Director of Offshore i MT Højgaard.
MT Højgaard har haft ansvaret fra produktion til installation af fundamenterne, men Kim R. Andersen lægger vægt på, at samarbejdet med de andre aktører har været en væsentlig brik i forhold til at blive så hurtigt færdige med den krævende opgave.
Tager fat på næste anlægsfase
Anholt Havmøllepark opføres af DONG Energy, og projektdirektør Flemming Thomsen fra DONG Energy er godt tilfreds med, at havmølleparken nu kan tage fat på næste anlægsfase.
- Til september begynder arbejdet med at montere vindmøller på fundamenterne, og efter planen skal Anholt Havmøllepark begynde at levere strøm til det danske elnet i slutningen af året. Når havmølleparken står helt færdig i løbet af næste år, får den en kapacitet på 400 MW, og vil producere el svarende til cirka fire procent af det samlede danske elforbrug, fortæller han.
 
 
Show original picture
Jumbo Javelin placerer overgangsstykke på monopæl
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk