Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Fredag 27. februar 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Vi får et uddannelsesløft
2. august 2012 kl. 5:00 / Politik / Af Lotte Brochmann
Print Tip Debat
Dansk Erhverv glæder sig over rekordoptag på uddannelser
3.406. Så mange flere er kommet ind på en videregående uddannelse i år. Det glæder Dansk Erhverv, at danskerne får et uddannelsesløft. Erhvervsorganisationen gør dog samtidig opmærksom på, at mange flere studerende betyder mange flere udgifter.
- Det er glædeligt, at de unge gerne vil dygtiggøre sig. Det er der i høj grad brug for. Ærgerligt er det dog, at der er så mange, der ikke har fundet deres rette hylde endnu. Når man ansøger forgæves spilder man både sin egen og samfundets tid, siger politisk konsulent i Dansk Erhverv Morten Jarlbæk Pedersen. Det er dog bemærkelsesværdigt, at danskerne stadig er ret gamle, når de går i gang.
Siden 2007 er andelen af de optagne på de videregående uddannelser, der er under 21 år, kun steget med 4 procent – og der er ingen ændring fra sidste år til i år – på trods af alle mulige tiltag, der skulle tilskynde, at de unge kom hurtigere i gang.
27 procent af de unge er tre år eller mere om at gå fra adgangsgivende uddannelse til videregående uddannelse. Det er ganske enkelt ikke godt nok,lyder det fra Morten Jarlbæk Pedersen, som efterlyser både en kulturændring hos de danske unge og en markant bedre studie- og erhvervsvejledning.
Kig på SU’en
- Men den store stigning i antallet af nye studerende betyder også et øget pres på kvaliteten i uddannelsessystemet og systemets økonomi. Størstedelen af de nye studerende skal for eksempel have SU. Det skal være dem vel undt, men det er mange penge, når der også skal være ressourcer til overs til ordentlig undervisning, siger Morten Jarlbæk Pedersen.
Dansk Erhverv peger på, at SU’en kan omlægges ved for eksempel at gøre kandidat-SU’en til en lån på fordelagtige vilkår og på den måde frigøre midler til bedre kvalitet i uddannelsessystemet.
Rekordhøjt optag
I alt 60.537 vil en af de nærmeste dage modtage brev om, at de er blevet optaget på en videregående uddannelse.
Fortsættes...
1
2
 
Side 1 af 2
 
 
Vis originalbillede
Morten Jarlbæk Pedersen
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk