Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Monday 21 April 2014
Advertising / Contact  

Venstre vil redde arbejdspladser på Kommunekemi og H.J.Hansen
3 August 2012 kl. 5:00 / Politik / Af Lotte Brochmann
Print Tip Debat
De to fynske virksomheder er havnet i afgiftsklemmen
Venstre kalder nu skatteminister Thor Möger Pedersen i samråd for at redde fynske arbejdspladser på virksomhederne Kommunekemi i Nyborg og H.J. Hansen i Odense.
De to virksomheder er kommet i klemme på grund af ophævelsen af afgiftsfritagelsen for virksomheder, der arbejder med farligt affald og metalskrot.
Allerede under den tidligere VK-regering blev man opmærksom på, at det ville skabe store konkurrencemæssige udfordringer at ophæve denne fritagelse for virksomheder, der arbejder med farligt affald
Vigtigt at få løst sagen nu
På opfordring af de fire fynske folketingsmedlemmer, Erling Bonnesen (V), Jane Heitmann (V), Lars Christian Lilleholt (V) og Jakob Ellemann-Jensen (V), blev der dengang iværksat et udredningsarbejde, som skulle danne grundlag for, at skatteministeren kunne fremlægge forslag til en løsning på afgiftsklemmen.
Rapporten er netop offentliggjort. På den baggrund opfordrer Venstres folketingsmedlemmer og skatteordfører Torsten Schack Pedersen nu kraftigt til, at der følges op på sagen, så arbejdspladserne kan bevares. De fire folketingsmedlemmer vil have svar på, hvilke initiativer regeringen vil tage, og hvad den forventetede tidsplan er.
-Det er meget vigtigt, at vi får løst denne sag nu. Dels af hensyn til bevarelse af arbejdspladserne på virksomhederne, men også for at sikre knowhow og fortsat udvikling af affaldshåndtering i Danmark. Det er en vigtig sag for Fyn, og derfor afkræver vi svar fra skatteministeren nu, lyder det fra de fire folketingsmedlemmer.
 
 
Show original picture
Erling Bonnesen (V)
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk