Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Thursday 24 April 2014
Advertising / Contact  

Analytiker: Vestas får håb om hjælp fra USA
3 August 2012 kl. 12:50 / INDLAND / Kilde: Ritzau
Print Tip Debat
En beslutning om at genoptage støtte til vindmøller i USA er en positiv overraskelse for Vestas-analytiker.
Selv om USA nu kan være på vej til at forlænge en støtteordning for vindmøller, så ser en analytiker af vindmøllemarkedet stadig problemer forude. Og Vestas kan få svært ved at komme uden om store nedskæringer i USA, mener han.
Beslutningen om at genoplive ordningen - i første omgang via en komité under det amerikanske senat - kommer som en positiv overraskelse for Vestas-analytiker Jacob Pedersen, Sydbank.
- Men vejen til en endelig vedtagelse er stadig belagt med store udfordringer, skriver han i en kommentar.
Ordningen skal også forlænges af Repræsentanternes Hus. Her dominerer republikanerne, hvis præsidentkandidat Mitt Romney har modsat sig en forlængelse.
Hvis ordningen bliver vedtaget, kan der blive stillet flere vindmøller op i 2013 i USA. Hvis ordningen stopper, kan det til gengæld gå stærkt ud over antallet af nye mølleordrer.
For Vestas har det desuden betydning, at ordningen bliver vedtaget hurtigt, forklarer Jacob Pedersen.
En forlængelse inden for de næste uger vil betyde, at mange projekter kan nå at blive genoplivet og kaste ordrer af sig i starten af det nye år. Det vil give Vestas en bedre udnyttelse af fabrikker sidst i 2013.
I denne situation ser Jacob Pedersen kun en begrænset nedskæring i Vestas' aktiviteter i USA.
Der er dog ikke meget tid til at nå dette gunstige udfald. Derfor ligner det mere en forlængelse i november eller december. Det vil ifølge Jacob Pedersen give et kollaps i installeret møllekapacitet til næste år og dermed behov for en kraftig, midlertidig nedskæring hos Vestas i USA.
Vestas' cheflobbyist Peter C. Brun siger til Ritzau Finans, at komitéens godkendelse er et skridt i den rigtige retning, men ikke ændrer timingen. Han vurderer, at Kongressen ikke vil adressere skatteforlængelserne før efter præsidentvalget til november.
Aktiekursen i Vestas steg fredag. Ved middagstid lå Vestas-aktien 2,5 procent højere.
/ritzau/
 
 
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk