Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Sunday 20 April 2014
Advertising / Contact  

AMU-kurser løfter arbejdet på Grundfos
7 August 2012 kl. 5:00 / Virksomheder
Print Tip Debat
Gennem en vedvarende satsning på medarbejdernes kompetencer har Grundfos øget produktiviteten med hele 23 %. Ny pjece fra Industriens Uddannelser giver overblik over de værdiskabende kurser.
Over en periode på to år er det lykkedes for Grundfos at øge produktivteten med næsten en fjerdedel. Det er ikke kommet af sig selv. Bag successen ligger en erkendelse af, at det kun kan lykkes, hvis man inddrager medarbejderne. Produktivitet og arbejdsglæde hænger nemlig sammen, fortæller administrerende direktør hos Grundfos, Niels Møller Jensen.
- Medarbejderne har været med hele vejen og har haft fokus på at skabe resultater. Deres indsats er helt uvurderlig, roser han. Medarbejderne har jo oplevet, at resultaterne blev bedre og at opgaverne blev udført på en nemmere og smartere måde. Det giver glade medarbejdere og det giver højere produktivitet.
Klædt ordentligt på til udfordringer
Medarbejderne er den vigtigste brik, når der skal indføres LEAN og forandring i produktionen. De skal have en forståelse for processen og være med til at evaluere løbende, lyder opskriften fra 3F-tillidsrepræsentant på Grundfos, Lotte Hansen.
Ledelsen på Grundfos har ikke lagt skjul på, at effektiviseringer i produktionen er nødvendige. Men det er vigtigt for virksomheden, at medarbejderne er klædt ordentligt på til de mange udfordringer.
- Jeg tror mange virksomheder kan bruge vores erfaringer og få gavn af AMU-kurserne inden for Arbejdets Organisering. De er rigtig gode til at klæde medarbejderne på. Og når de ligger først i forløbet, som de gjorde for os, så givet det et godt grundlag for processen. Det giver ikke kun information, men også motivation og engagement, forklarer 3F-tillidsrepræsentanten.
Bliver endnu mere effektive
Grundfos har skabt sin egen effektiviseringsmodel, Grundfos Shopfloor Excellence. Her går virksomhedens værdier hånd i hånd med LEAN. Og her har AMU-kurserne løftet arbejdet.
- Kurserne har været med til at give medarbejderne de kompetencer, de havde brug for, for at vi kunne blive endnu mere effektive, slutter Niels Møller Jensen.
Industriens Uddannelser har netop udgivet kataloget over kurserne i en opdateret 2012-version. Under overskriften ’Værdiskabende Kurser’ kan man blive inspireret til udvikling af medarbejdere og arbejdspladser i industrien. Kurserne kredser om syv temaer som eksempelvis LEAN, udvikling af produktionsgrupper og innovation.
 
 
Show original picture
Arbejdet med Grundfos Shopfloor Excellence har vist, at det er muligt at være effektive og samtidig holde fast i sit sociale ansvar. Et synligt bevis var 3F's kåring af Grundfos som årets arbejdsplads 2011.
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk