Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Onsdag 4. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Midtjyske virksomheder med ambitioner
8. august 2012 kl. 5:00 / Politik
Print Tip Debat
Flere end 2.000 midtjyske virksomheder har via Væksthuset fået regional støtte til et udviklingsprojekt.
De får starthjælp, og de får eksportrådgivning. De laver forretningsplaner og lægger globaliseringsstrategier, foretager markedsundersøgelser, etablerer netværk og meget mere.
Foreløbig har 2.000 midtjyske virksomheder i mange forskellige brancher og i alle dele af regionen fået bevilget regional støtte til deres udviklingsarbejde igennem Væksthus Midtjylland. Og der kommer nye til hver uge.
Ifølge formand for Vækstforum Midtjylland Bent Hansen vidner den store interesse for de regionale støtteprogrammer om en udbredt foretagsomhed, som ikke har ladet sig slå ud af den langvarige krise.
- Det er virkelig positivt, og jeg er sikker på, at vi vil se resultaterne i de kommende år. Disse 2.000 midtjyske virksomheder har jo ikke blot modtaget bevillinger fra de regionale programmer – de har også selv investeret i et stykke udviklingsarbejde. Det gør de, fordi de har tiltro til fremtiden og til, at det vil stille dem bedre i konkurrencen fremover, siger Bent Hansen.
Mange typer af virksomheder
De regionale støtteprogrammer henvender sig til mange typer af virksomheder. Nogle er især tilbud til nyetablerede virksomheder, andre sigter mod de vækstambitiøse eller dem, der gerne vil ind på eksportmarkederne. Nogle zoomer ind på cleantech-brancherne eller på fødevaresektoren.
Typisk er der tale om, at virksomhederne kan få dækket halvdelen af deres udgifter til forskellige former for specialiseret rådgivning, lige som de kan blive introduceret til potentielle investorer, netværk eller samarbejdspartnere i form af andre virksomheder eller forskningsinstitutioner eller deltage i kompetenceudviklingsforløb.
Virksomhederne henvender sig i første omgang til deres kommunale erhvervsservice for en første "screening", hvorefter de eventuelt henvises videre til specialiseret rådgivning.
 
 
Vis originalbillede
Formand for Vækstforum Midtjylland, Bent Hansen
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk