Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Wednesday 23 April 2014
Advertising / Contact  

Midtjyske virksomheder med ambitioner
8 August 2012 kl. 5:00 / Politik
Print Tip Debat
Flere end 2.000 midtjyske virksomheder har via Væksthuset fået regional støtte til et udviklingsprojekt.
De får starthjælp, og de får eksportrådgivning. De laver forretningsplaner og lægger globaliseringsstrategier, foretager markedsundersøgelser, etablerer netværk og meget mere.
Foreløbig har 2.000 midtjyske virksomheder i mange forskellige brancher og i alle dele af regionen fået bevilget regional støtte til deres udviklingsarbejde igennem Væksthus Midtjylland. Og der kommer nye til hver uge.
Ifølge formand for Vækstforum Midtjylland Bent Hansen vidner den store interesse for de regionale støtteprogrammer om en udbredt foretagsomhed, som ikke har ladet sig slå ud af den langvarige krise.
- Det er virkelig positivt, og jeg er sikker på, at vi vil se resultaterne i de kommende år. Disse 2.000 midtjyske virksomheder har jo ikke blot modtaget bevillinger fra de regionale programmer – de har også selv investeret i et stykke udviklingsarbejde. Det gør de, fordi de har tiltro til fremtiden og til, at det vil stille dem bedre i konkurrencen fremover, siger Bent Hansen.
Mange typer af virksomheder
De regionale støtteprogrammer henvender sig til mange typer af virksomheder. Nogle er især tilbud til nyetablerede virksomheder, andre sigter mod de vækstambitiøse eller dem, der gerne vil ind på eksportmarkederne. Nogle zoomer ind på cleantech-brancherne eller på fødevaresektoren.
Typisk er der tale om, at virksomhederne kan få dækket halvdelen af deres udgifter til forskellige former for specialiseret rådgivning, lige som de kan blive introduceret til potentielle investorer, netværk eller samarbejdspartnere i form af andre virksomheder eller forskningsinstitutioner eller deltage i kompetenceudviklingsforløb.
Virksomhederne henvender sig i første omgang til deres kommunale erhvervsservice for en første "screening", hvorefter de eventuelt henvises videre til specialiseret rådgivning.
 
 
Show original picture
Formand for Vækstforum Midtjylland, Bent Hansen
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk