Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Friday 25 April 2014
Advertising / Contact  

Danske tandhjulsproducenter har rystet krisen af sig
8 August 2012 kl. 12:00 / Virksomheder
Print Tip Debat
Virksomhederne har trimmet produktionen og er blevet mere effektive
De danske producenter af tandhjul skaber atter vækst og tjener penge, fordi de har trimmet produktionen og er blevet mere effektive. Det skriver Børsen.
- Krisen har betydet, at vi har skåret ind til benet og har strømlinet virksomheden, så vi i dag er mere produktive og dygtigere til at producere tandhjul, end vi var før krisen, siger Søren Fischer, der er administrerende direktør i Randers Tandhjulsfabrik A/S, til Børsen.
Randers Tandhjul, som er den førende producent af specialtandhjul i Skandinavien har i 2011/2012 øget sin omsætning med 68 procent i forhold til året før og samtidigt vendt et underskud på 8 mio. kr. før skat de to foregående år til et overskud på 6,6 mio. kr. Og virksomheden er langt fra den eneste danske tandhjulsproducent, der melder om bedre tider.
Fremtiden ser lovende ud
Niebuhr Gears i Ikast har mere end fordoblet bundlinjen før skat fra under 8 mio. kr. i 2010/2011 til mere end 17 mio. kr. i 2011/2012. Og også hos BJ-Gear A/S i Skanderborg tegner fremtiden lysere: Herfra melder man om en omsætning på 90 mio. kr. og et overskud på 6 mio. kr. i 2011
Hos Bonnet Maskinfabrik, der også har en stor tandhjulsproduktion, ser fremtiden også lovende ud. Her oplyser hovedaktionær, Lars Emtkjær, overfor Børsen, at den globale krise betød en halvering af omsætningen til omkring 20 mio. kr. fra 2008 til 2009. I 2011 manglede virksomheden endnu 20 procent i at nå 2008-niveauet, men i år har virksomheden vækst, og hvis de gode takter fortsætter året ud, så vil virksomheden kunne hente resten af omsætningstabet hjem i år.
 
 
Show original picture
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk