Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Søndag 1. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Danske tandhjulsproducenter har rystet krisen af sig
8. august 2012 kl. 12:00 / Virksomheder
Print Tip Debat
Virksomhederne har trimmet produktionen og er blevet mere effektive
De danske producenter af tandhjul skaber atter vækst og tjener penge, fordi de har trimmet produktionen og er blevet mere effektive. Det skriver Børsen.
- Krisen har betydet, at vi har skåret ind til benet og har strømlinet virksomheden, så vi i dag er mere produktive og dygtigere til at producere tandhjul, end vi var før krisen, siger Søren Fischer, der er administrerende direktør i Randers Tandhjulsfabrik A/S, til Børsen.
Randers Tandhjul, som er den førende producent af specialtandhjul i Skandinavien har i 2011/2012 øget sin omsætning med 68 procent i forhold til året før og samtidigt vendt et underskud på 8 mio. kr. før skat de to foregående år til et overskud på 6,6 mio. kr. Og virksomheden er langt fra den eneste danske tandhjulsproducent, der melder om bedre tider.
Fremtiden ser lovende ud
Niebuhr Gears i Ikast har mere end fordoblet bundlinjen før skat fra under 8 mio. kr. i 2010/2011 til mere end 17 mio. kr. i 2011/2012. Og også hos BJ-Gear A/S i Skanderborg tegner fremtiden lysere: Herfra melder man om en omsætning på 90 mio. kr. og et overskud på 6 mio. kr. i 2011
Hos Bonnet Maskinfabrik, der også har en stor tandhjulsproduktion, ser fremtiden også lovende ud. Her oplyser hovedaktionær, Lars Emtkjær, overfor Børsen, at den globale krise betød en halvering af omsætningen til omkring 20 mio. kr. fra 2008 til 2009. I 2011 manglede virksomheden endnu 20 procent i at nå 2008-niveauet, men i år har virksomheden vækst, og hvis de gode takter fortsætter året ud, så vil virksomheden kunne hente resten af omsætningstabet hjem i år.
 
 
Vis originalbillede
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk