Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Mandag 2. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Vinger der vrider holder længere
9. august 2012 kl. 5:00 / Proces
Print Tip Debat
De første licenser til et nyt DTU-udviklet softwareprogram er allerede solgt til industrien.
Et nyt simuleringsprogram, BECAS, som er udviklet på DTU Vindenergi gør det nu muligt at designe fremtidens vindmøllevinger med strukturelle koblinger mellem f.eks. bøjning og vridning.
Vindmøllevinger bøjer, når vinden rammer dem. Men hvis denne bøjning kan få vingerne til automatisk at vride sig lidt, kan det skåne vingerne for de voldsomste belastninger, oplyser det selvejende universitet på deres hjemmeside.
Selvom der ligger mere udviklingsarbejde forude, før vinger med optimale strukturelle koblinger kan sættes i produktion, er den nye viden allerede indarbejdet i vingedesignprogrammet HAWC2, som er udviklet på DTU Vindenergi.
Et kæmpe skridt på vejen
Industrien har vist stor interesse for softwaren, og de første licenser til programmet er allerede solgt. Fabrikanterne kan bruge BECAS (BEam Cross section Analysis Software) på to måder: Enten kan de teste deres eksisterende design for at se, om der er koblinger til stede, eller de kan på sigt bruge programmet allerede i designfasen til at udvikle nye og smartere vinger.
- Jeg har været med i vindmølleudviklingen i rigtig mange år, og har næsten lige så længe set frem til, at det blev muligt at optimere vingerne ved indbygning af både geometriske og strukturelle koblinger mellem forskellige deformationer af vingerne.
Så det er et kæmpe skridt på vejen, at vi nu har fået disse muligheder ind i HAWC2 - uden at det belaster programmets hurtighed og effektivitet, fortæller programleder Flemming Rasmussen, som leder den aero-elastiske forskningssektion på DTU Vindenergi.
Læs meget mere om projektet på www.dtu.dk
 
 
Vis originalbillede
 Læs også...
20. januar 2015 kl. 5:00
Udenlandsk ejede industrivirksomheder klarer sig godt
15. september 2014
Hjemtagning fører til investeringer og nye job
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk