Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Wednesday 16 April 2014
Advertising / Contact  

Vinger der vrider holder længere
9 August 2012 kl. 5:00 / Proces
Print Tip Debat
De første licenser til et nyt DTU-udviklet softwareprogram er allerede solgt til industrien.
Et nyt simuleringsprogram, BECAS, som er udviklet på DTU Vindenergi gør det nu muligt at designe fremtidens vindmøllevinger med strukturelle koblinger mellem f.eks. bøjning og vridning.
Vindmøllevinger bøjer, når vinden rammer dem. Men hvis denne bøjning kan få vingerne til automatisk at vride sig lidt, kan det skåne vingerne for de voldsomste belastninger, oplyser det selvejende universitet på deres hjemmeside.
Selvom der ligger mere udviklingsarbejde forude, før vinger med optimale strukturelle koblinger kan sættes i produktion, er den nye viden allerede indarbejdet i vingedesignprogrammet HAWC2, som er udviklet på DTU Vindenergi.
Et kæmpe skridt på vejen
Industrien har vist stor interesse for softwaren, og de første licenser til programmet er allerede solgt. Fabrikanterne kan bruge BECAS (BEam Cross section Analysis Software) på to måder: Enten kan de teste deres eksisterende design for at se, om der er koblinger til stede, eller de kan på sigt bruge programmet allerede i designfasen til at udvikle nye og smartere vinger.
- Jeg har været med i vindmølleudviklingen i rigtig mange år, og har næsten lige så længe set frem til, at det blev muligt at optimere vingerne ved indbygning af både geometriske og strukturelle koblinger mellem forskellige deformationer af vingerne.
Så det er et kæmpe skridt på vejen, at vi nu har fået disse muligheder ind i HAWC2 - uden at det belaster programmets hurtighed og effektivitet, fortæller programleder Flemming Rasmussen, som leder den aero-elastiske forskningssektion på DTU Vindenergi.
Læs meget mere om projektet på www.dtu.dk
 
 
Show original picture
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.





All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk