Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Thursday 24 April 2014
Advertising / Contact  

Flere veletablerede virksomheder går nu konkurs
9 August 2012 kl. 5:00 / Virksomheder
Print Tip Debat
De seneste tal fra Danmarks Statistik afslører ny tendens.
Som en ny tendens er det i stigende grad ældre og veletablerede virksomheder, der går konkurs. Det viser nye tal fra Danmarks statistik. Da konkursbølgen toppede i 2010, var der gennemsnitligt cirka 550 konkurser om måneden, mens konkursantallet i 2011 og 2012 har ligget nogenlunde stabilt omkring et gennemsnit på cirka 450 konkurser om måneden.
Ifølge Danmarks Statistik faldt antal sæsonkorrigerede konkurser en smule fra 442 i juni til 428 i juli.
- Tendensen gennem hele 2011 og de første 7 måneder af 2012 er en stabilisering af konkursantallet på et højt niveau. Ikke mindst de små og mellemstore virksomheder er udsat for stor konkursrisiko på grund af vanskelig kreditadgang og lavt privatforbrug, siger cheføkonom i Dansk Erhverv Bo Sandberg.
Ældre og velkonsoliderede virksomheder rammes
Som en forholdsvis ny tendens er det nu i højere grad ældre, veletablerede virksomheder, der går konkurs. Ifølge erhvervsorganisationen Dansk Erhverv skyldes det, at de mest useriøse virksomheder forsvandt ud af markedet i de første kriseår 2009 og 2010, mens de økonomiske problemer på nuværende tidspunkt i kriseforløbet i højere grad er inde og ramme kernebestanden af erhvervsvirksomheder, men fortsat især de små og mellemstore.
- I juli havde 30 procent af de konkursramte virksomheder mere end 10 år på bagen, og de konkursramte virksomheder var i gennemsnit 8,7 år gamle. Det vil sige, den gennemsnitlige konkursvirksomhed er etableret helt tilbage omkring 2003. Det er en tangering af aldersrekorden i den statistik, og den viser med stor tydelighed, at det nu også er ældre og velkonsoliderede virksomheder, som risikerer konkurs, hvis efterspørgslen halter, og kreditten tørrer ud, siger Bo Sandberg.
Færre beskæftigede berøres af konkurserne
Mens selve konkursantallet har stabiliseret sig på højt niveau, kan man trods alt glæde sig over, at der i de senere år er stadig færre fuldtidsbeskæftigede, som berøres af konkurserne.
- I det økonomiske rædselsår 2009 blev gennemsnitligt 1.766 fuldtidsansatte berørt af konkurser hver eneste måned. Det tal faldt til 1.592 i 2010 og yderligere til 1.415 i 2011. Og i de første 7 måneder af 2012 er der foreløbig 1.336 fuldtidsansatte pr. måned, som i gennemsnit er blevet ramt af konkurs. Det er trods alt positivt, at konkurserne berører færre beskæftigede, siger Bo Sandberg.
 
 
Show original picture
Bo Sandberg, Dansk Erhverv
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk