Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Søndag 1. februar 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Teknologisk Institut fordobler ion-maskinpark
10. august 2012 kl. 5:00 / Produktnyt
Print Tip Debat
Tribologicenteret har købt endnu en ion-accelerator som bl.a. skal bruges til nyt fælles-europæisk udviklingsprojekt rettet mod bedre slipbelægninger til sprøjtestøbebranchen.
Til efteråret positionerer Tribologicenteret, Teknologisk Institut sig som Europas førende udviklingscenter inden for avancerede, ionstråle-baserede overfladebehandlinger. Det sker, når instituttet modtager en nyindkøbt ionaccelerator. Acceleratoren er overtaget fra det spanske institut Tecnalia.
I forvejen har instituttet Danmarks eneste PVD HiPIMS coating anlæg, som lægger mikrometer-tynde keramiske belægninger på vitale komponenter til industrimaskiner, sprøjtestøbeværktøjer og bukke- og stanseværktøjer, hvorved behovet for smøring reduceres eller helt elimineres, ligesom slid og friktion på bearbejdede overflader og bevægelige komponenter reduceres væsentligt.
Navnet PVD står for Physical Vapor Deposition. I processen fordamper man fast stof i et vakuumkammer ved hjælp af et plasma, hvorefter stoffet ’vandrer’ over på modtageemnet som en ultratynd og meget hård overfladebelægning.
Ny og effektiv overfladebehandling
For at få plads til den nyindkøbte accelerator og den forventede forøgelse af centerets øvrige PVD aktiviteter, udvider centeret sine lokaler med en hal på 250 m2, der skal huse Tribologicenterets to acceleratorer. Den nye accelerator vil blive installeret i den nye acceleratorhal i efteråret.
- Vores eksisterende accelerator kører hele tiden og er nærmest rødglødende grundet vores nye "Super-Slip" produkt. Det her åbner for mere forskning og udvikling, da vi ikke har ret meget ledig tid på den eksisterende accelerator. Den nye accelerator vil både aflaste og udvide vores muligheder, ligesom den vil sikre kort leveringstid og ikke mindst backup-sikkerhed i forbindelse med planlagt vedligeholdelse og eventulle nedbrud.
Desuden bruger vi som GTS institut en del maskintid og ressourcer på at udvikle nye overfladebehandlinger og ydelser inden for fremtidens overfladeløsninger, siger centerchef Lars Pleth Nielsen fra Tribologicentret ved Teknologisk Institut.
Fortsættes...
1
2
 
Side 1 af 2
 
 
Vis originalbillede
Teknologisk instituts nye accelerator står klar i Spanien til at blive flyttet til insituttets nye produktionshal i Aarhus
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.
Seneste nyheder
Ugens mest læste
Seneste debatindlæg
28. januar
Flot gået
28. januar
Flot gået
24. januar kl. 12:17
Danish Steel
24. januar kl. 10:07
Steel machines
19. januar kl. 15:37
Metal cut

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk