Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Wednesday 16 April 2014
Advertising / Contact  

1000 mand fremstiller 750 motorer hver dag
16 August 2012 / Virksomheder
Print Tip Debat
Motorerne til New Holland entreprenørmaskiner produceres i Torino på Fiat Power Train, hvor der ruller 200.000 dieselmotorer ud årligt. Det er her, den nye Tier 4 motor uden behov for partikelfilter fremstilles.
Robot efter robot, automatiske transportsystemer, elektroniske vogne med komponenter, der bevæger sig rundt efter en tråd i gulvet og enkelte medarbejdere, der fortrinsvis holder øje med processerne. I samleafdelingen på Fiat Power Train var der dog enkelte medarbejdere, der anvendte en hydraulisk skruenøgle.
Sådan er billedet af den gigantiske og højt automatiserede motorfabrik i Torino, hvor størstedelen af dieselmotorerne til New Holland entreprenørmaskiner produceres foruden motorer til Iveco lastbiler, New Holland traktorer og mejetærskere, marinemotorer samt motorer til en lang række andre fabrikater, som køber motorer hos Fiat Power Train.
Motorfabrikken omfatter 60.000 kvadratmeter, men der er bare 1000 medarbejdere inklusive ingeniører og fabriksadministration. Blot 1000 medarbejdere til at producere op til 750 motorer i døgnet siger alt om den høje automatiseringsgrad. Ca. 50% af arbejdsprocesserne er fuldt automatiserede, og der ses langt flere medarbejdere med papirer i hånden end med skruenøgler.
I den ene ende kommer de råstøbte motorblokke samt komponenterne ind, og i den anden ende kommer 1400 forskellige konfigurationer af dieselmotorer ud i intervallet fra 40 kW til 412 kW. På linjerne for produktion af selve motorblokkene samt cylindrene produceres løbende forskellige motorer.
Kontrolkoder sikrer, at robotterne ved, hvad de skal foretage sig med den enkelte motor og at de rigtige komponenter er til stede. I samleafdelingen hvor bl.a. de elektriske systemer monteres har en enkelt medarbejder ansvar for den enkelte motor.
Udvikling er et stærkt kort
Kvalitetskontrollen sker både manuelt og elektronisk. Samtlige motorer startes og testes i mindst tre minutter, mens 5% af produktionen tages ud til en større manuel opmåling med meget lave tolerancetærskler.
Continues...
1
2
3
 
Page 1 of 3
 
 
Gallery (1/2)
Show original picture
Motorerne fra Fiat Power Train lever op til de aktuelle Tier 4-krav uden brug af partikelfilter. Her er det en udstillingsmotor, der illustrerer, hvordan teknikken uden partikelfilter fungerer.
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk