Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Onsdag 4. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Metal: Radikale slår en åben dør ind
16. august 2012 kl. 12:00 / Politik
Print Tip Debat
Dansk Metal tager godt imod De Radikales forslag om at øge indsatsen for efteruddannelse. "Vi er klar, når regeringen kalder. Ikke alene efteruddannelse, men også videreuddannelse har topprioritet hos os" fastslår uddannelseschef i Dansk Metal.
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) lancerer nu en plan for en omfattende revision af efteruddannelserne, der som mål har at gennemføre et dobbelt uddannelsesløft, hvor ufaglærte bliver faglærte og faglærte får en videregående uddannelse.
Dansk Metal - der organiserer faglærte på især industriens område - glæder sig over udmeldingen fra ministeren:
- Det har vi sådan set gået og ventet på i et års tid, så vi er særdeles tilfredse med, at ministeren nu også er kommet frem til den samme konklusion som os: At der er behov for en massiv indsats, siger Per Påskesen, der er uddannelseschef i Dansk Metal.
Han hæfter sig især ved, at ministeren vil omlægge en del af den såkaldte AMU-indsats, der især består af kortere kurser, til en mere målrettet indsats, samt at ministeren erkender at der skal afsættes nye midler, for at få løftet flere til et højere niveau:
- Der kommer til at mangle op mod 30.000 faglærte i løbet af få år, hvis vi ikke får gjort noget. Samtidig forsvinder de ufaglærte job i stor stil. Derfor er der især behov for at få løftet ufaglærte til fuldt faglært niveau. Samtidig vil virksomhederne begynde at efterspørge faglærte, der har uddannet sig videre til fx ingeniør. Den opgave vil vi meget gerne være med til at løse i samarbejde med regeringen, fastslår Per Påskesen.
Ifølge Dansk Metal er løsningen ikke blot at sende flere på kurser, men eksempelvis også at sammenstykke kortere og længere uddannelsesforløb der sammen med praktisk erfaring fører til et egentligt uddannelsesløft:
- Vi har rigtig gode erfaringer med faglig anerkendelse, hvor ufaglærte bliver vurderet og anerkendt faglærte på baggrund af kurser og praktisk erfaring. Den metode kan og skal udbredes, ligesom vi skal have styrket mulighederne for realkompetencevurderinger.
En smed, der har arbejdet i en udviklingsafdeling sammen med ingeniører i mange år og har gennemført adskillige relevante kortere kurser skal naturligvis have kredit for den viden og kompetence, han har. Men det er alt for svært i dag, mener Per Påskesen.
 
 
Vis originalbillede
Uddannelseschef i Dansk Metal, Per Påskesen
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk