Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Thursday 24 April 2014
Advertising / Contact  

Metal: Radikale slår en åben dør ind
16 August 2012 kl. 12:00 / Politik
Print Tip Debat
Dansk Metal tager godt imod De Radikales forslag om at øge indsatsen for efteruddannelse. "Vi er klar, når regeringen kalder. Ikke alene efteruddannelse, men også videreuddannelse har topprioritet hos os" fastslår uddannelseschef i Dansk Metal.
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) lancerer nu en plan for en omfattende revision af efteruddannelserne, der som mål har at gennemføre et dobbelt uddannelsesløft, hvor ufaglærte bliver faglærte og faglærte får en videregående uddannelse.
Dansk Metal - der organiserer faglærte på især industriens område - glæder sig over udmeldingen fra ministeren:
- Det har vi sådan set gået og ventet på i et års tid, så vi er særdeles tilfredse med, at ministeren nu også er kommet frem til den samme konklusion som os: At der er behov for en massiv indsats, siger Per Påskesen, der er uddannelseschef i Dansk Metal.
Han hæfter sig især ved, at ministeren vil omlægge en del af den såkaldte AMU-indsats, der især består af kortere kurser, til en mere målrettet indsats, samt at ministeren erkender at der skal afsættes nye midler, for at få løftet flere til et højere niveau:
- Der kommer til at mangle op mod 30.000 faglærte i løbet af få år, hvis vi ikke får gjort noget. Samtidig forsvinder de ufaglærte job i stor stil. Derfor er der især behov for at få løftet ufaglærte til fuldt faglært niveau. Samtidig vil virksomhederne begynde at efterspørge faglærte, der har uddannet sig videre til fx ingeniør. Den opgave vil vi meget gerne være med til at løse i samarbejde med regeringen, fastslår Per Påskesen.
Ifølge Dansk Metal er løsningen ikke blot at sende flere på kurser, men eksempelvis også at sammenstykke kortere og længere uddannelsesforløb der sammen med praktisk erfaring fører til et egentligt uddannelsesløft:
- Vi har rigtig gode erfaringer med faglig anerkendelse, hvor ufaglærte bliver vurderet og anerkendt faglærte på baggrund af kurser og praktisk erfaring. Den metode kan og skal udbredes, ligesom vi skal have styrket mulighederne for realkompetencevurderinger.
En smed, der har arbejdet i en udviklingsafdeling sammen med ingeniører i mange år og har gennemført adskillige relevante kortere kurser skal naturligvis have kredit for den viden og kompetence, han har. Men det er alt for svært i dag, mener Per Påskesen.
 
 
Show original picture
Uddannelseschef i Dansk Metal, Per Påskesen
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk