Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Søndag 1. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Ny energibesparende hydraulikolie overbeviser i test hos plaststøbefabrik
17. august 2012 / Produktnyt
Print Tip Debat
Den nye hydraulikolie giver energibesparelser, og levetiden formodes at være op mod 20 år.
Mobil markedsfører deres nye Mobil DTE 10 Excel hydraulikolie på at være energibesparelser takket være en forbedret baseolie og et patenteret additiv system, der forbedrer hydraulikpumpers effektivitet og levetid.
Det har Olie- og energiselskabet OK testet i samarbejde med EnergiData ApS og Ammeraal Beltech A/S i Vejle, som stillede en energitung sprøjtestøbemaskine til rådighed. Konklusionen er klar: den nye hydraulikolie giver flotte energibesparelser, og levetiden formodes at være op mod 20 år.
Ammeraal Beltech Modular A/S er en global virksomhed med speciale inden for plaststøbning af komplekse emner, som fx emner til transportbånd. I Vejle ligger en produktionsfacilitet, som rummer mere end 50 plaststøbemaskiner, der alle bruger meget energi til at producere komponenterne, der bruges til bl.a.
transportbåndene. Ammeraal Beltech har altid fokus på energibesparelser, og de var derfor med på at teste hvor stor en energibesparelse, der kan opnås på et anlæg i praksis ved brug af den nye Mobil olie.
Flemming Søren Jensen, Smøreolieingeniør hos OK, havde høje forventninger til den nye olie inden testen: " Olien er sammensat af bedre baseolier, og den nye additivpakke giver mindre indre friktion i olien og dermed mindre varmeudvikling. Det skulle teoretisk set give et mindre energiforbrug og mindre slid på de mekaniske dele", siger Flemming.
Specialister opstillede testforsøget
Ammeraal Beltech stillede sin Engel Victory 1350/300 sprøjtstøbemaskine til rådighed for forsøget, og firmaet EnergiData Aps, der har specialiseret sig i energistyring og – måling, opstillede herefter testforsøget. De installerede en måleenhed i tilknytning til sprøjtestøbemaskinens el-skab, hvor den, i løbet af testperioden på én måned, skulle indsamle data fra sprøjtestøbemaskinens effektoptag én gang hvert kvarter.
Fortsættes...
1
2
 
Side 1 af 2
 
 
Vis originalbillede
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk