Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Thursday 17 April 2014
Advertising / Contact  

Danske letvægtsrobotter er populære i industrien
17 August 2012 kl. 11:45 / Automation
Print Tip Debat
Små og mellemstore industrivirksomheder i Danmark køber nu letvægtsrobotter i stor stil. Det viser salget af fynske Universal Robots’ robotarme, som i 2012 ventes at blive rekordstort med 100 solgte robotter alene i Danmark.
Industrien i Danmark er omstillingsparat og hurtig til at integrere ny teknologi. Hvis den altså vel at mærke kan gøre en reel forskel i produktionen og hurtigt tjener sig selv hjem.
- Mange af vores slutkunder er førstegangskøbere af robotter, som givetvis ikke ville have valgt at købe en traditionel robot. Dermed kan man sige, at vi har skabt et nyt marked for automation med vores brugervenlige, prisgunstige robotter, der som de eneste er designet med øje for SMV’ers behov.
Vores danske forhandlerne er også blevet rigtig gode til at vejlede og rådgive i de mange muligheder, Universal Robots har åbnet op for, siger Thomas Visti, der er Vice President og CCO i Universal Robots.
I første halvår af 2012 leverede Universal Robots via sine danske forhandlere i alt 50 styk af 5- og 10-kilos robotarmene UR5 og UR10 til slutkunder i Danmark. Efterspørgslen tyder på, at salget i andet halvår bliver mindst det samme, sådan at mindst 100 af de karakteristiske lyseblå robotarme i år bliver en del af "medarbejderstaben" i industrien i Danmark.
Hurtigt populær i Danmark
Dermed ser det ud til, at de eneste danskdesignede og danskproducerede robotter kommer til at udgøre en væsentlig del af det samlede robotsalg i Danmark, der i 2011 udgjorde 367 robotter og i 2010 udgjorde 261 robotter.
- Taget i betragtning at vi solgte vores første kommercielle robot i 2009, må man sige, at vores robotter har fået en flot modtagelse her i Danmark. Det indikerer samtidig, at eksportpotentialet er særdeles interessant. For når vi kan sælge 100 robotter efter tre år på markedet i Danmark, hvor mange robotter kan vi så ikke sælge i andre og meget større lande, når først vi opnår den samme synlighed dér, som vi har opnået her i Danmark, siger Thomas Visti.
Continues...
1
2
 
Page 1 of 2
 
 
Show original picture
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk