Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Wednesday 16 April 2014
Advertising / Contact  

Nye vingespidser sparer brændstof
20 August 2012 kl. 11:45 / Produktnyt
Print Tip Debat
Som et af verdens første flyselskaber udruster airberlin sin nye Airbus A320/A321 med brændstofbesparende Sharklets.
Alle 14 Airbus A320/A321, som airberlin group mangler at få leveret, udstyres nu med nye brændstofbesparende vingespidser. De såkaldte Sharklets er 2½ meter lange og opadrettede forlængelser af vingespidserne. De reducerer dannelsen af lufthvirvler og forbedrer dermed aerodynamikken.
Med reducerede brændstofudgifter på op til 3,5 procent bliver Airbus A320/321 med Sharklets endnu mere effektiv. Desuden udledes der hvert år ca. 1.000 tons mindre CO2 pr. fly. Det svarer til 55 flyrejser fra Berlin til Palma de Mallorca per fly per år.
På grund af den forbedrede opdrift stiger en Airbus, der er udstyret med Sharklets, hurtigere til vejrs. Det er med til at reducere omgivelsesstøjen. Sharklets øger altså ydeevnen hos Airbus A320/A321 og gør samtidig driften mere økologisk og effektiv.
Første fly kommer foråret 2013
Som et af verdens første flyselskaber modtager airberlin group allerede i foråret 2013 det første fly, der er udstyret med Sharklets. Det første fly med Sharklets er en Airbus A320, der tilhører airberlin groups flyselskab NIKI.
Brugen af de nye vingespidser er et yderligere vigtigt skridt i airberlins bestræbelser på at flyve mere økologisk og effektivt. Projektet omfatter tiltag inden for teknik, flydrift, operations og controlling, som kan spare brændstof og reducere CO2-udslippet.
Allerede for 2012 satte airberlin sig som mål at reducere det specifikke brændstofforbrug til 3,4 liter pr. 100 personkilometer. Med en gennemsnitlig levetid på 5 år og et brændstofforbrug på gennemsnitligt 3,5 liter pr. 100 personkilometer har airberlin allerede i dag en af de yngste, mest moderne og mest effektive flybeholdninger i Europa.
 
 
Show original picture
(Foto: airberlin)
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk