Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Søndag 1. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Virksomheder kan ikke skelne mellem anonyme advokatfirmaer
21. august 2012 / Debat
Print Tip Debat
Ny undersøgelse viser, at danske virksomheder har svært ved at skelne mellem de advokatfirmaer, de bruger. Flere af de større advokatvirksomheder skruer i øjeblikket op for kommunikationen, fordi de ser en værdi i at styrke deres omdømme i en øget konkurrence, fortæller brancheorganisationen Danske Advokater.
De fleste advokatfirmaer har ingen eller kun en lille unik brandværdi. Mere end tre ud af fire danske virksomheder mener, at de advokatfirmaer, de anvender, kun adskiller sig minimalt eller slet ikke fra andre advokatfirmaer.
Det viser en ny undersøgelse blandt advokatfirmaernes klienter i erhvervslivet foretaget af firmaet BullsEye Communications, der har specialiseret sig i kommunikation i advokatbranchen.
- De seneste fem år har vi set en række af de største erhvervsadvokatfirmaer arbejde professionelt og aktivt med deres eksterne kommunikation gennem PR, nyhedsbreve og informationsmøder. Generelt er det dog stadig en utrolig konservativ branche, som stort set ikke kommunikerer til omverdenen.
Det anses ofte for spild af tid eller endda som en degradering. På grund af et fravær af kommunikation er det svært for erhvervsklienterne at adskille de forskellige advokatfirmaer fra hinanden. Og få et hurtigt, klart indblik i, hvilken værdi advokaterne skaber, siger kommunikationsrådgiver Lasse Gammeljord, BullsEye Communications.
I undersøgelsen, der fortrinsvis bygger på interviews med markedsledende virksomheder i Danmark, svarer 39 procent, at de ikke ser eller hører fra deres advokatfirma i hverken medierne, nyhedsbreve, kundemagasiner, sociale netværk eller andre steder.
- Det er ret mange, og vi ville nok ikke have set samme tendens, hvis vi havde undersøgt finansbranchen eller andre områder med en solid, professionaliseret kommunikation, siger Lasse Gammeljord.
30 procent af de medvirkende modtager information ved at logge på advokatens hjemmeside. Samtidig svarer knap 60 procent, at de ikke modtager et nyhedsbrev fra advokatfirmaet. Andre 60 procent har ikke set deres advokatfirma udtale sig i landsdækkende medier i løbet af det seneste år.
Tradition for at gå stille med dørene
I brancheorganisationen Danske Advokater erkender man, at der er behov for at udvikle advokatenes kommunikation.
Fortsættes...
1
2
 
Side 1 af 2
 
 
Vis originalbillede
Advokater kan vinde tillid og klienter ved at øse af deres egen viden og give en flig af den væk gratis i medierne, nyhedsbreve eller via LinkedIn. Men næsten ingen gør det, siger kommunikationsrådgiver, Lasse Gammeljord.
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk