23948sdkhjf

Aftale vækker glæde i energibranchen: Det var på tide

Energisektoren og industrien er mest glade for, at en vækstaftale på energiområdet omsider falder på plads.
Både i Dansk Industri (DI) og Dansk Energi er man tilfreds med, at et politisk flertal nu er blevet enig om en delaftale på energiområdet som led i en større vækstpakke.

Størst tilfredshed er der med, at aftalen omsider er færdigforhandlet.

- Vi finder det positivt, at vækstpakken nu endelig er på plads. Der har været rigtig meget usikkerhed, både om vækstpakken, men også om de elementer, der vedrører energiaftalen. Det er godt, at der nu er faldet en aftale på plads, siger Tine Roed, administrerende direktør i DI.

Hos Dansk Energi er administrerende direktør, Lars Aagaard, enig, og han venter nu på et klart svar fra De Konservative, der som det eneste parti fra energiforliget ikke er en del af aftalen.

- Diskussionen om, hvorvidt der er tale om forligsbrud, må partierne have med sig selv.

- Det, der er vigtigt for os i sektoren, der skal investere, er, at vi får et relativt klart signal fra De Konservative, om det er indholdsdelen eller finansieringen, de er utilfredse med, siger Lars Aagaard.

- Vi er glade for, at energiforliget kommer stort set uskadt gennem den voldsomme diskussion, der har været om det. De små justeringer, der er sket på vindområdet, kan vi fint leve med, tilføjer han med henvisning til, at opførelsen af en stor havvindmøllepark udskydes i to år.

Hos DI bakker man op om De Konservatives utilfredshed med, at aftalen til dels finansieres ved at hæve bundskatten, men det overskygger ikke glæden over, at man nu kan komme videre.

- Vi synes, at det havde været bedst at finansiere forliget med en reduktion af de offentlige udgifter.

- Det er beklageligt, at det ikke har været muligt at undgå en forøgelse af bundskatten, men vi vil gerne understrege, at det er positivt, at der nu er ro om den samlede energiaftale, siger administrerende direktør, Tine Roed.

Seks af Folketingets partier står bag den nye aftale, men De Konservative og Liberal Alliance står udenfor. Aftalen ventes vedtaget i Folketinget, når det samles igen på den anden side af sommerferien.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125