23948sdkhjf

Strategiseminar for offshorebranchen

Omkring 80 nøgleaktører inden for offshoresektoren, bl.a. virksomheder, kommuner og vidensinstitutioner, var repræsenteret, da Syddansk Vækstforum i Blue Water Dokken i Esbjerg afholdt strategiseminar for branchen.
I samarbejde med Syddansk Vækstforum deltog aktørerne i at kortlægge de udfordringer og muligheder, der lige nu eksisterer inden for offshoresektoren.

"Jeg er utroligt glad for, at så mange nøgleaktører fra branchen har prioriteret at deltage i dette strategiseminar. Det er altafgørende, at vores regionale strategi for det fremadrettede arbejde inden for offshoresektoren bliver til i samarbejde med de mange interessenter og private aktører i branchen. De møder jo udfordringerne hver dag, og når vi i Syddansk Vækstforum er med til at bidrage til løsninger, er det vigtigt, at vi har en fælles forståelse af udfordringerne og mulighederne i branchen", siger regionsrådsformand Carl Holst (V), der også er formand for Syddansk Vækstforum.

Fokus på omkostningsreduktion

På seminaret var der særligt fokus på manglen på kvalificeret arbejdskraft, innovation og omkostningsreduktion.

Netop at holde omkostningerne nede er et utroligt vigtigt indsatsområde for offshorebranchen, fortæller chef for offshoreteknologi i Siemens, Jesper Møller.

"Det er meget omkostningstungt at bygge på havet. Inden for havvindmøller er det især fundamenter og elektrisk infrastruktur, der betyder store udgifter. Hvis vi skal indfri det eksportpotentiale, der findes i branchen, er det nødvendigt at reducere omkostningerne, så vi udover kvalitet også kan konkurrere på pris", siger han.

Tættere samarbejde

På strategiseminaret bidrog de fremmødte aktører med flere forslag til løsninger på branchens udfordringer.

Der blev blandt andet foreslået et tættere samarbejde i virksomhedernes leverandørkæde, og der blev også efterlyst, at nogen stillede rammer til rådighed for det tættere samarbejde.

Syddansk Vækstforum vil nu bruge de mange input i deres fortsatte arbejde med de erhvervs- og vækstrettede dele af den kommende vækst- og udviklingsstrategi samt den handlingsplan, som skal udmønte strategien, så der kan skabes vækst og arbejdspladser inden for bl.a. offshoresektoren i Syddanmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079