23948sdkhjf

Lynhurtig fiksering uden baggas

Migatronic har udviklet en svejsemetode til at lave lynhurtige fikseringer med minimal deformation og uden brug af baggas. Metoden kan være et alternativ til konventionel ophæftning af rør til fødevareindustrien.
Det skal være slut med for store hæftninger, for mørke anløbninger og for mange deformationer ved TIG-svejsning, mener Migatronic. Den danske svejseudstyrsprocent har i årevis syslet med at udvikle en metode til at lave små, ultrahurtige fikseringer i eksempelvis mejerirør uden brug af tilsatsmaterialer og baggas – altså et alternativ til ophæftning med traditionel TIG-svejsning, hvor den tidskrævende brug af baggas som hovedregel er en nødvendighed

Metoden har Migatronic døbt TIG-A-Tack, og det er helt basalt en halvautomatisk proces, hvor man koncentrerer en høj mængde energi i få millisekunder. Hvor en konventionel hæftning af et 1,5 millimeter tykt stålrør ville bruge cirka 60 ampere i en tidsperiode på et halvt til et helt sekund, bruger TIG-A-Tack-processen cirka 150 ampere, men kun i 0,02 til maksimalt 0,6 sekund.

Det giver en lynhurtig fiksering og et lavt heatinput, hvilket er ensbetydende med minimal deformation, forklarer Migatronics produktchef, Torben Henriksen.

Læs hele artiklen i den seneste trykte udgave af Jern og Maskinindustrien. Er du ikke allerede abonnent på den trykte avis, kan du købe et abonnement ved at klikke her:

http://www.jernindustri.dk/nyhedsbrev/Ab... - vælg abonnement og udfyld derefter felterne i bunden af siden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125