23948sdkhjf

Arbejdsgivere og lønmodtagere advarer mod at lukke Køgeruten

Det er helt afgørende for erhvervslivet på Bornholm, og de arbejdspladser de skaber, at der er adgang til en billig og stabil godstransport direkte til Danmark, lyder det fra DI Bornholm, Dansk Metal Bornholm og 3F Bornholm, der derfor kraftigt advarer imod at lukke godsfærgeruten mellem Rønne og Køge.
En lukning af Køgeruten vil gøre det væsentligt dyrere for det bornholmske erhvervsliv at sælge sine produkter og importere råvarer, vurderer DI. Højere transportomkostninger vil føre til et tab af bornholmske arbejdspladser og en yderligere affolkning af øen.

Dansk Industris erhvervsklimaundersøgelse, Lokalt Erhvervsklima, der er Danmarks største undersøgelse af erhvervsvilkårene i landet, viser også klart, at infrastruktur og transport er det emne, som prioriteres højest af de bornholmske virksomheder, lyder det fra DI.

Regeringen er netop nu ved at forberede et nyt udbud af Bornholmstrafikken fra 2017 og frem. Når det i den forbindelse overvejes hvilke krav, der skal være en del af de nye udbudsbetingelser, bør hensynet til erhvervslivet og de private arbejdspladser på Bornholm vægtes blandt de absolut tungeste, mener DI.

"Det er trods alt her, at grundlaget for fremtidens Bornholm skal skabes. Og fra erhvervslivets side skal lyde et klart signal om, at bevarelsen af en fast forbindelse med en daglig dobbelttur til Køge er helt central i det kommende udbud. I sidste uge forlød det, at godspriserne vil blive sænket med 80 pct. til næste år, hvilket selvfølgelig er utroligt positivt for det bornholmske erhvervsliv, hvis Køgeruten så lukkes fra 2017, svarer det til at staten giver med den ene hånd og tager med den anden. Erhvervslivet på Bornholm er helt afhængigt af både en fast forbindelse til Køge og konkurrencedygtige transportomkostninger", lyder det.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11