23948sdkhjf

27 konkrete forslag til et moderne arbejdsskadesystem

Et ekspertudvalg har netop offentliggjort en rapport med 27 nye forslag til, hvordan arbejdsskadeområdet kan moderniseres.
Hurtigere afgørelser i arbejdsskadesager og en bedre indsats til mennesker med en arbejdsskade skal sikre, at flere vender tilbage til arbejdsmarkedet. Det er hovedbudskabet fra det ekspertudvalg, der mandag offentliggjorde en rapport med 27 forslag til, hvordan arbejdsskadeområdet kan moderniseres.

Ekspertudvalget anbefaler blandt andet, at den tilskadekomne får en tidligere og bedre koordineret indsats, hvor arbejdsgiveren bliver inddraget langt mere end i dag. Eksperterne foreslår også, at erstatningen skal udmåles, så den understøtter fastholdelse på arbejdsmarkedet, ligesom udvalget peger på, at hurtigere afgørelser af erstatningens størrelse og en tidlig afklaring af den enkeltes muligheder vil være med til at mindske det pres, som mange tilskadekomne oplever, når de venter på at få afgjort deres sag.

"Jeg er glad for, at vi i udvalget kan aflevere en rapport med konkrete forslag til, hvordan vi kan modernisere arbejdsskadesystemet. Der er tale om et meget komplekst område. Vi har set systemet efter i sømmene, og det står klart, at der er brug for justeringer hele vejen rundt, hvis flere skal forblive på arbejdsmarkedet. Vi anbefaler blandt andet, at erstatningen skal udmåles anderledes, og at de mange aktører bliver bedre til at spille sammen om at hjælpe den enkelte tilbage i et arbejde, som vedkommende kan klare", siger formand for ekspertudvalget Jørgen Søndergaard.

Ekspertudvalget er nedsat af beskæftigelsesministeren, og Henrik Dam Kristensen har modtaget rapporten på regeringens vegne. Beskæftigelsesministeren vil indlede drøftelserne med arbejdsmarkedets parter i begyndelsen af 2015.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094