23948sdkhjf

Bin-picking på robotcentret

Teknologisk Instituts robotcenter i Odense har opbygget en demonstrationscelle baseret på en ABB robot og SICK´s PLB-system. Robotcellen har til formål at opbygge viden og praktisk erfaring til gavn for industrien.
Da omkring 30 mænd og kvinder fra robot- og visionindustrien, samt et par enkelte slutbrugere, fornylig var samlet hos Teknologisk Instituts robotcenter i Odense, var der en overvældende interesse for fremtidsorienterede Bin-Pick-systemer, som SICKs PLB-system, fortæller SICK. Systemet er et alt-i-ét visionsystem.

Teknologisk Institut har med projektet "Produktion i Danmark" påtaget sig at finde og teste de teknologiske landvindinger, som vil kunne løfte den fremtidige produktion i Danmark. Jakob Kortbek, der er teamleder for robotteknologi på Teknologik Institut peger på, at bin-picking bliver mere og mere interessant for mange virksomheder. Når robotter kan tage emner direkte fra en kasse, spares der vigtig og dyr tid med at sætte emner manuelt op, forklarer han.

"Det gør jo, at man kan holde en produktion kørende uden stop i en længere periode og oveni købet måske køre en produktion i 24/7", siger han.

Som svar på øget effektivitet har Teknologisk Institut opbygget en demonstrationscelle på robotcenteret i Odense baseret på en ABB robot og PLB fra SICK. Robotcellen har til formål at opbygge viden og praktisk erfaring til gavn for industrien.

"En af de store udfordringer for alle leverandører af bin-picking-teknologien er hurtigt og automatisk at få systemet til at indstille sig på et nyt emne, og det har PLB-systemet løst. Emner indlæres ved at importere den relevante CAD-fil og angive de ønskede gribepunkter. Dette lagres i kameraets hukommelse og systemet kan nu genkende de gemte emner og angive deres plukningskoordinater. Det faktum, at Teknologisk Institut på meget kort tid har kunnet idriftsætte PLB Bin Pick robotcellen, hvor indkøringen stort set alene har været relateret til robotstyringen er "Proof of concept": PLB systemet gør visionintegration enkel"; lyder det fra SICK.

For alle, der er interesseret i bin-pick, tilbyder Teknologisk, at man kan få testet sine egne emner hos dem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078