23948sdkhjf

Specialisering skaber nye job

Denne udgave af Jern & Maskinindustrien sætter en tyk streg under, at der er masser af positive tendenser i dansk fremstillingsindustri lige nu. For antallet af arbejdspladser i industrisektoren stiger og har gjort det siden efteråret. Det er med beskedne værdier, men det er tal, der peger i den rigtige retning, og det er opad. Når årsagen til den positive udvikling skal findes, så står to tendenser frem som helt centrale: Det ene er specialisering, det andet er automation, og denne udgave af avisen vrimler med positive historier om netop de to nøgleord. På bundlinjen står, at hvis man som virksomhed analyserer, reagerer og specialiserer i tide, så er der gode muligheder forude.

Sådan overordnet betragtet er det tankevækkende, så hurtigt billedet kan skifte fra stilstand og pessimisme på bagkanten af krisen til nu, hvor masser af virksomheder har haft en god slutning på 2014 og også er kommet godt i gang med 2015. Det er med andre ord gang i hjulene, og der er gang i en bølge, hvor produktionsapparatet og tankegangen herhjemme omstilles til mere og mere specialiseret produktion i høj kvalitet. Og hvis det går som fagforbundet Dansk Metal spår i denne udgave af avisen, så er der skabt hele 20.000 nye arbejdspladser i industrien i år 2020. Og det bliver endnu bedre. For fagforbundet vurderer også, at der i industrien er sket en finansiel opsparing, som de kommende år vil udmønte sig i investering i nye maskiner. Der er vist tale om en positiv spiral.

Selv ikke de seneste års store udfordring med mangel på uddannet arbejdskraft kan lægge den voldsomme optimisme ned. For også på uddannelsesområdet rykker det lige nu. Industriens image ser ud til at have fået et nyk frem hos de unge, og det skyldes naturligvis de gode udsigter til rent faktisk at få et job i sektoren. Men også på Christiansborg snakker de investeringer i skolernes maskiner, og nu tager politikerne ud på teknisk skole og lægger egne hænder på det udstyr, der i den grad trænger til at blive skiftet ud. I det hele taget peger pilene i samlet flok i positiv retning, og de gør det med en styrke, som ingen for to år siden havde troet mulig. Om vi er for overoptimistiske må tiden vise, lige nu nyder vi bare, at det overhovedet er muligt at føle optimismen i kroppen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094