23948sdkhjf

Nyt notat: Uudnyttet Big data potentiale i danske virksomheder

Danske små - og mellemstore produktionsvirksomheder kan drage nytte af den vækst, Big data kan give.
Under indsatsen Produktion i Danmark har Teknologisk Institut gennemgået eksisterende litteratur om Big data med henblik på at afdække det økonomiske potentiale, der er for små - og mellemstore produktionsvirksomheder i at anvende Big data.

I notatet "Anvendelsen af Big data i produktionsvirksomheder", har Instituttet samlet hovedbudskaberne, der fremhæver, at:

* De små og mellemstore produktionsvirksomheder ikke har kapaciteten til at udnytte Big data i stort omfang

* De små og mellemstore produktionsvirksomheder anvender elementer af Big data-værktøjerne, når det kan skabe værdi på bundlinjen her og nu

* Virksomhedernes tilbageholdenhed må forventes at aftage i takt med, at modne softwareløsninger kan tilbyde Big data-løsninger, som er tilpasset de små - og mellemstore virksomheder, hvad angår pris og funktionalitet.

Notatet bringer også eksempler på anvendelse af Big data i produktionsvirksomheder.

En værdifuld indsigt

Danske produktionsvirksomheder kan f.eks. optimere både produktionen, ressourceforbruget og spore fejl i produktionen, hvis de bliver bedre til at udnytte Big data i produktionen. Det konkluderer Teknologisk Institut i det nye notat, som gennemgår mulighederne for brug af Big data i danske produktionsvirksomheder.

"Ifølge internationale studier er datadrevne virksomheder i gennemsnit mere produktive og mere profitable end virksomheder, der slet ikke anvender Big data-værktøjerne. Big data kan give en værdifuld indsigt, der kan optimere virksomhedens produktion og minimere kendte risici i hele virksomhedens værdikæde", siger centerchef Stig Yding Sørensen, Teknologisk Institut.

Begrebet Big data dækker over indsamling, opbevaring, analyse og fortolkning af de enorme datamængder, der skabes i IT systemerne. 90 procent af al data i verden er skabt i løbet af de seneste to år, og datamængden forsætter med at vokse eksponentielt.

"De økonomiske gevinster kan i vid udstrækning realiseres i alle led i virksomhedernes værdikæde. Det er fra design af nye og bedre produkter vha. kunde- og brugerdata i produktudviklingsfasen, over supply chain-management i forsyningskæden til forbedret performance og risikostyring i produktionen", siger Stig Yding Sørensen.

Notatet kan dowloades på Teknologisk Instituts hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078