23948sdkhjf

Bæredygtighed skaber øget omsætning

Nyt projekt vil styrke danske virksomheder inden for bæredygtighed - til gavn for konkurrenceevnen og miljøet. Projektet går i luften i dag.
Hvordan arbejder virksomhederne i Danmark med bæredygtighed? Og hvilke omstillingsprocesser og kompetencer er nødvendige for at blive bedre til at arbejde med bæredygtighed?

Det er et par af de spørgsmål, som projektet "Bæredygtighed hos SMV’er" vil give svar på.

Projektet sigter på at hjælpe de mange små og mellemstore virksomheder herhjemme med at blive mere bæredygtige. Potentialet er stort, for virksomheder med under 250 ansatte og under 50 millioner kroner i årlig omsætning udgør 99 procent af virksomhederne i Danmark. Alligevel har bæredygtighed indtil nu primært været i fokus i de største virksomheder.

"Bæredygtighed hos SMV’er" er et samarbejde mellem Industriens Fond, VIA University College samt Industrisamarbejdet ml. IAK og Fremstillingsindustrien, der er en del af organisationerne Dansk Industri og Green Network. Hjørnestenen er dog de virksomheder, der deltager i forskningsprojektet.

"Som led i projektet inviteres 40 forskelligartede virksomheder fra hele landet til i strukturerede rammer at reflektere over deres praksis omkring bæredygtig produktion. Derigennem kan de opnå en højere strategisk indsigt i, hvordan bæredygtig produktion kan styrke virksomhedens konkurrenceevne. Kombinationen af en stærk faglig partnerskabskreds og et enkelt koncept betyder, at projektet medvirker til, at mange danske virksomheder får øjnene op for den værdiskabelse og det innovationspotentiale, der ligger i version 3.0 af bæredygtig produktion", siger administrerende direktør for Industriens Fond, Mads Lebech.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078