23948sdkhjf

IoT-chef: Markedet kommer til at eksplodere om et år

Amerikanske PTC er gået all in på det boomende marked for Internet of Things (IoT). Og det er en svensker, der skal udbrede teknologien til europæisk industri. Jern & Maskinindustrien mødte ham til en snak om fremtidsudsigterne for de seneste års mest hypede begreb.
Ouverturen har været lang, og hypen mangeårig, men til gengæld blev 2014 året, hvor første akt i dansen om den potentielle guldkalv Internet of Things (IoT) for alvor kom i gang.

Google indledte 2014 med at købe den amerikanske IoT-opkomling Nest for 3,4 milliarder dollar og har også investeret i en række robotudviklingsfirmaer. På samme vis lancerede Apple et væld af nye kommunikationsteknologier som iBeacon, HealthKit and HomeKit – sidstnævnte er en app, der via stemmestyringsværktøjet Siri gør det muligt at styre en lang række husholdningsapparater ved hjælp af ens iPhone.

Men også i B2B-segmentet rykkede IoT på sig, om end under mindre offentlig bevågenhed. Nytårsaften 2013 købte amerikanske PTC således IoT-virksomheden ThingWorx for 112 millioner dollar med det erklærede mål at erobre markedet med ThingWorx’ IoT-platform.

Læs hele artiklen i den seneste trykte udgave af Jern og Maskinindustrien. Er du ikke allerede abonnent på den trykte avis, kan du købe et abonnement ved at klikke her:

http://www.jernindustri.dk/nyhedsbrev/Ab... - vælg abonnement og udfyld derefter felterne i bunden af siden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093