Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Tirsdag 3. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Én nattevagt til ét plejehjem
17. maj 2011 kl. 5:55 / ARBMILJO / Af holm
Print Tip Debat
På plejehjemmet Toftegården er der – ligesom på Aarhus Kommunes andre plejehjem – kun én nattevagt til hele plejehjemmet. Det er ikke ansvarligt mener personalet, og politikerne giver dem ret. Beboerne såvel som plejepersonalet er taberne i de besparelser, som den jyske hovedstad har foretaget på plejeområdet. Det siger sig selv, at én nattevagt til et halvt hundrede plejekrævende beboere er for lidt.
"Vi venter meget lang tid på personalet, når vi ringer på dem om natten. Det er ikke personalets skyld, de er søde og hjælpsomme, men nu hvor der kun er én på arbejde om natten, kan de jo slet ikke overskue os alle. Det er ikke sjovt," siger en af beboerne på plejehjemmet Toftegården i Aarhus.
NyhedsInformation besøgte plejehjemmet sammen med byråds- og regionsrådsmedlem Kate Runge (V), der ikke fandt forholdene acceptable.
"Det vil jeg tage med i Byrådssalen," sagde hun til den pågældende beboer, der samtidig fik historien om, hvordan Aarhus Kommune er tvunget til at sparre et trecifferet millionbeløb indenfor ældre- og plejesektoren.
Hårdt for personalet
Personalet på Toftegården i Aarhus Kommune føler sig presset af, at der kun er én på arbejde om natten. Der opstår uundgåeligt situationer, hvor de skal være mere end ét sted på én gang – og det giver ikke ligefrem et mindre presset arbejdsmiljø, fortæller personalet.
Kate Runge, der sidder i det politiske udvalg, som har ansvar for kommunens plejehjem, har stor forståelse for det pres, som både personale og beboer må gennemgå i disse sparetider.
 
 
Vis originalbillede
Der er kun én nattevagt til et plejehjem i Aarhus Kommune.
 Læs også...
7. juni 2011 kl. 8:50
Aarhus-rådmand på nattevagt
17. maj 2011 kl. 5:55
Det er hårdt at arbejde om natten
17. maj 2011 kl. 5:55
"Her vil jeg ikke bo"
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk