Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Thursday 24 April 2014
Advertising / Contact  

Én nattevagt til ét plejehjem
17 May 2011 kl. 5:55 / ARBMILJO / Af holm
Print Tip Debat
På plejehjemmet Toftegården er der – ligesom på Aarhus Kommunes andre plejehjem – kun én nattevagt til hele plejehjemmet. Det er ikke ansvarligt mener personalet, og politikerne giver dem ret. Beboerne såvel som plejepersonalet er taberne i de besparelser, som den jyske hovedstad har foretaget på plejeområdet. Det siger sig selv, at én nattevagt til et halvt hundrede plejekrævende beboere er for lidt.
"Vi venter meget lang tid på personalet, når vi ringer på dem om natten. Det er ikke personalets skyld, de er søde og hjælpsomme, men nu hvor der kun er én på arbejde om natten, kan de jo slet ikke overskue os alle. Det er ikke sjovt," siger en af beboerne på plejehjemmet Toftegården i Aarhus.
NyhedsInformation besøgte plejehjemmet sammen med byråds- og regionsrådsmedlem Kate Runge (V), der ikke fandt forholdene acceptable.
"Det vil jeg tage med i Byrådssalen," sagde hun til den pågældende beboer, der samtidig fik historien om, hvordan Aarhus Kommune er tvunget til at sparre et trecifferet millionbeløb indenfor ældre- og plejesektoren.
Hårdt for personalet
Personalet på Toftegården i Aarhus Kommune føler sig presset af, at der kun er én på arbejde om natten. Der opstår uundgåeligt situationer, hvor de skal være mere end ét sted på én gang – og det giver ikke ligefrem et mindre presset arbejdsmiljø, fortæller personalet.
Kate Runge, der sidder i det politiske udvalg, som har ansvar for kommunens plejehjem, har stor forståelse for det pres, som både personale og beboer må gennemgå i disse sparetider.
 
 
Show original picture
Der er kun én nattevagt til et plejehjem i Aarhus Kommune.
 Also read...
7 June 2011 kl. 8:50
Aarhus-rådmand på nattevagt
17 May 2011 kl. 5:55
Det er hårdt at arbejde om natten
17 May 2011 kl. 5:55
"Her vil jeg ikke bo"
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk