23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2015/S 062-109726
Offentliggjort
28.03.2015

Vindere

(03.07.2015)
Alstom Transport Deutschland GmbH/Alstom Transport Danmark A/S
Amerikaplads 19
2100 København Ø

Danmark-Hjørring: Lokomotiver 2015/S 062-109726


Danmark-Hjørring: Lokomotiver

2015/S 062-109726

Udbudsbekendtgørelse – forsyningsvirksomhed

Varer

Direktiv 2004/17/EF

Del I: Ordregiver

I.1)Navn, adresser og kontaktpunkt(er)

Nordjyske Jernbaner A/S
Skydebanevej 1B
Nordjyske Jernbaner A/S
Peter Hvilshøj
9800 Hjørring
DANMARK
+45 96242220

Internetadresse(r):

Overordnet internetadresse for ordregiveren: http://www.njba.dk

Yderligere oplysninger fås her: Det/De ovennævnte kontaktpunkt(er)

Specifikationer og yderligere dokumenter (herunder dokumenter til et dynamisk indkøbssystem) fås her: Det/De ovennævnte kontaktpunkt(er)

Bud eller ansøgninger om deltagelse skal sendes til: Det/De ovennævnte kontaktpunkt(er)

I.2)Hovedaktivitet

Jernbanetransport

I.3)Kontrakt indgås på andre ordregiveres vegne

Ordregiveren indkøber på andre ordregiveres vegne: nej

Del II: Kontraktens genstand

II.1)Beskrivelse
II.1.1)Ordregiverens betegnelse for kontrakten:

Indkøb af 2-vogns togsæt (DMU) til passagertransport.

II.1.2)Kontrakttype og leverings- eller udførelsessted for bygge/anlægsarbejdet, varerne eller tjenesteydelserne

Varer

Indkøb

Hovedleverings- eller hovedudførelsessted for bygge- eller anlægsarbejde, varer eller tjenesteydelser: Skydebanevej 1, 9800 Hjørring.

NUTS-kode

II.1.3)Oplysninger om offentlig kontrakt, rammeaftale eller dynamisk indkøbssystem

Bekendtgørelsen vedrører en offentlig kontrakt

II.1.4)Oplysninger om rammeaftale
II.1.5)Kort beskrivelse af kontrakten eller indkøbet/indkøbene:

Nordjyske Jernbaner A/S skal indkøbe 13 stk. komplette 2-vogns togsæt (DMU) til passagertransport. Nordjyske Jernbaner gør opmærksom på, at de kommende tilbudsgivere skal påregne en sandsynlighed for, at den samlede leverance i forbindelse med endelig tilbudsgivning kan reduceres til 9 stk. togsæt.

Udbudsmaterialet vil indeholde en option på indkøb af yderligere 4 tog. Optionen indgår dog forventeligt ikke i den endelige tilbudsgivning eller kontraktindgåelse.

De indkøbte 2-vogns togsæt skal benyttes til passagertransport på Nordjyske Jernbaner A/S' strækninger i Nordjylland, men skal ligeledes kunne anvendes til passagertransport på øvrige strækninger godkendt til persontrafik i Danmark.

De indkøbte 2-vogns togsæt skal benyttes til opfyldelsen af Nordjyske Jernbaner A/S' forpligtelser som transportleverandør over for Region Nordjylland på jernbanestrækninger i Nordjylland.

Nordjyske Jernbaner A/S skal kunne opfylde selskabets forpligtelser pr. den 1.7.2017. Leveringsdatoen må forventes fastsat til den 1.4.2017, således at de indkøbte 2-vogns togsæt kan afprøves i test, for-inden de sættes i drift den 1.7.2017. Uddannelse af togpersonale (lokomotivførere) samt værksteds-personale vil skulle påbegyndes den 1.4.2017.

Ansøgerens mulighed for at kunne sikre rettidig leverance, herunder levering til tiden af en lignende leverance og i en lignende produktionstid, bliver af stor betydning for Nordjyske Jernbaner A/S.

Betingelsen for, at de indkøbte 2-vogns togsæt (DMU) til passagertransport kan benyttes til opfyldelse af Nordjyske Jernbaner A/S' forpligtelse over for Staten, vil blandt andet være de danske myndigheders godkendelse af togene.

På hjemmesiden www.njba.dk er Nordjyske Jernbaners invitation til ansøgning om prækvalifikation med bilag i form af skabeloner samt kravspecifikation tilgængelig. De nærmere tekniske krav, herunder for så vidt angår de relevante krav og standarder som skal opfyldes, til de indkøbte 2-vogns togsæt fremgår således deraf, dog må det påregnes at denne kan revideres i forbindelse med det endelige udbudsmateriale.

Leverancen vil skulle indeholde uddannelse af Nordjyske Jernbaner A/S' togpersonale (lokomotivførere) samt værkstedspersonale, og der vil skulle opbygges et reservedelslager.

II.1.6)CPV-glossaret (common procurement vocabulary)

34611000

II.1.7)Oplysninger om WTO-aftalen om offentlige indkøb

Dette udbud er omfattet af WTO-aftalen om offentlige indkøb: nej

II.1.8)Oplysninger om delaftaler

Kontrakten er opdelt i delaftaler: nej

II.1.9)Oplysninger om alternative tilbud

Alternative tilbud vil blive taget i betragtning: nej

II.2)Kontraktens mængde eller omfang
II.2.1)Samlet mængde eller omfang:

13 stk. komplette 2-vogns togsæt (DMU) til passagertransport. Nordjyske Jernbaner gør opmærksom på, at de kommende tilbudsgivere skal påregne en sandsynlighed for, at den samlede leverance i forbindelse med endelig tilbudsgivning kan reduceres til 9 stk. togsæt.

Udbudsmaterialet vil indeholde en option på indkøb af yderligere 4 tog. Optionen indgår dog forventeligt ikke i den endelige tilbudsgivning eller kontraktindgåelse.

Anslået værdi eksklusive moms: 320 000 000 DKK

II.2.2)Oplysninger om optioner

Optioner: ja

Beskrivelse af disse optioner: Option på indkøb af et passagertællesystem og infotainmentsystem, der prissættes særskilt i forbindelse med afgivelsen af et tilbud. Option på indkøb af yderligere 4 togsæt. Optionerne indgår ikke i den senere tildelingsbeslutning.

II.2.3)Oplysninger om forlængelse

Denne kontrakt kan forlænges: nej

II.3)Kontraktens varighed eller frist for dens opfyldelse

Påbegyndelse 2.4.2017 Færdiggørelse 2.8.2017

Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger

III.1)Kontraktbetingelser
III.1.1)Sikkerhedsstillelse og garantier, som forlanges:

Ansøger skal påregne, at der vil blive stillet krav om sikkerhedsstillelse eller garanti i udbudsmaterialet.

III.1.2)De vigtigste finansierings- og betalingsvilkår og/eller henvisning til relevante bestemmelser herom:

Vil fremgå af udbudsmaterialet og kontrakt.

III.1.3)Retlig form, som kræves af den sammenslutning af økonomiske aktører, ordren tildeles:

Såfremt orden tildeles et konsortium, skal konsortiets deltagere påtage sig solidarisk, direkte og ubegrænset hæftelse og udpege en fællesbefuldmægtiget blandt de solidarisk hæftende deltagere.

III.1.4)Andre særlige vilkår:

Der gælder særlige vilkår for opfyldelse af kontrakten: nej

III.2)Betingelser for deltagelse
III.2.1)De økonomiske aktørers personlige forhold, herunder krav om optagelse i erhvervs- eller handelsregister

Oplysninger og formaliteter, som er nødvendige for at vurdere, om kravene er opfyldt: 1) Erklæring på tro og love om, at ansøger ikke har uforfalden gæld til offentlige myndigheder i Danmark over DKK 100 000, jf. lovbekendtgørelse nr. 336 af 13.5.1997 samt erklæring på tro og love om, at ansøger ikke er i en af udbudsdirektivets artikel 45, stk. 1 og 2 angivne udelukkelsesgrunde.

Ansøger er forpligtet til at anvende skabelonen »tro og love-erklæring« offentliggjort på www.njba.dk Hvis ansøger er et konsortium eller et lignende fællesskab skal skabelonen »tro og love-erklæring« udfyldes for hver af de deltagende virksomheder. Er ansøger en del af en koncern gives oplysningerne for den virksomhed, der er hovedansvarlig for leverancen.

III.2.2)Økonomisk og finansiel kapacitet

Oplysninger og formaliteter, som er nødvendige for at vurdere, om kravene er opfyldt: 1) Erklæring om ansøgers samlede omsætning.

2) Erklæring om ansøgers egenkapital

Oplysningerne afgives for de seneste 3 regnskabsår i form af en af erklæring.

Hvis ansøgers virksomhed er etableret inden for de seneste 3 regnskabsår, afgives de tilgængelige oplysninger.

En ansøger kan basere sig på andre enheders formåen, uanset den juridiske forbindelse mellem enhederne, jf. Forsyningsvirksomhedsdirektivet artikel 54, stk. 5. Ønsker ansøgeren at basere sig på en anden juridisk enheds økonomiske eller finansielle kapacitet til besvarelse af dette punkt, er ansøgeren forpligtet til at anvende skabelonen »støtteerklæring vedrørende økonomisk kapacitet« offentliggjort på www.njba.dk Skabelonen udfyldes for alle eventuelle enheder. Ansøgningen skal da vedlægges oplysningerne om den anden juridiske enheds samlede omsætning og egenkapital som beskrevet ovenfor.

Mindstekrav til det niveau, der kræves: Ansøgers samlede omsætning pr. år i de seneste 3 afsluttede regnskabsår afhængigt af, hvornår ansøgeren blev etableret, skal være mindst 500 000 000 DKK. Der kræ-ves ligeledes en egenkapital på mindst 100 000 000 DKK.

III.2.3)Teknisk kapacitet

Oplysninger og formaliteter, som er nødvendige for at vurdere, om kravene er opfyldt: 1. Ansøgerens referencer fra betydeligste leverancer af lignende leverancer af dieseltog, der er udført og afsluttet inden for de seneste 5 år »2010 – 2015«, jf. punkt ll.1.5), beskrivelsen af kontrakten, samt den anførte foreløbige kravspecifikation. Referencelisten skal indeholde oplysninger om modtageren, produktionstiden, herunder hvorvidt leverancen blev udført til tiden i forhold til en oprindeligt aftalt tidsplan, en kortfattet beskrivelse af det leverede mindst indeholdende størrelsen/kapaciteten af det leverede togsæt, samlet antal togsæt ved leverancen, om og i hvilket omfang leverancen omfattede uddannelse af købers togpersonale (lokomotivførere) samt værkstedspersonale, og hvorvidt leverancen indeholdt reservedelslager. Beskrivelsen må gerne indeholde oplysninger om produktionsmetode mv.

Ansøger må maksimalt angive 5 stk. leverancer.

Referencelisten skal vedlægges med oplysninger om kontaktpersonen hos den enkelte køber. Ansøgeren må påregne at køberen bliver kontaktet vedrørende leverancen.

2. Oplysninger om og dokumentation for i hvilket omfang ansøgeren har foretaget leverancer, der er godkendt i et EU-land og som opfylder de i kravspecifikationen beskrevne relevante krav og standarder.

Oplysningerne kan blandt andet dokumenteres ved at vedlægge det relevante lands godkendelse af den anførte leverance i henhold til de pågældende krav og standarder.

I udbudsmaterialet vil der blive stillet krav om, at de tilbudte togsæt har opnået godkendelse, herunder ibrugtagningstilladelse hos de danske myndigheder (Trafikstyrelsen) inden leveringen i april 2017.

En ansøger kan basere sig på andre enheders formåen, uanset den juridiske forbindelse mellem enhederne, jf. Forsyningsvirksomhedsdirektivet, artikel 54, stk. 6. Ønsker ansøgeren at basere sig på en anden juridisk enheds tekniske kapacitet til besvarelse af dette punkt, er ansøgeren forpligtet til at anvende skabelonen »støtteerklæring vedrørende teknisk kapacitet« offentlig-gjort på www.njba.dk Skabelonen udfyldes for alle eventuelle enheder. Referencelisten og de efterspurgte oplysninger beskrevet under dette punkt om Teknisk Kapacitet, skal da vedlægges for den anden juridiske enhed.

III.2.4)Oplysning om reserverede kontrakter
III.3)Specifikke vilkår for tjenesteydelseskontrakter
III.3.1)Oplysninger om en bestemt profession
III.3.2)Medarbejdere, der skal udføre tjenesteydelsen

Del IV: Procedure

IV.1)Type procedure
IV.1.1)Type procedure

Forhandling

IV.2)Tildelingskriterier
IV.2.1)Tildelingskriterier

Det økonomisk mest fordelagtige bud vurderet på grundlag af de kriterier, som er anført i specifikationerne eller i opfordringen til at afgive bud eller til at forhandle

IV.2.2)Oplysninger om elektronisk auktion

Der vil blive anvendt elektronisk auktion:: nej

IV.3)Administrative oplysninger
IV.3.1)Sagsnummer hos ordregiveren:

168787

IV.3.2)Har der været tidligere offentliggørelse(r) om samme kontrakt?

nej

IV.3.4)IV.3.3)Vilkår for adgang til specifikationer og yderligere dokumenter

Skal der betales for dokumenterne?: nej

Frist for modtagelse af bud eller ansøgninger om deltagelse

20.4.2015 - 12:00

IV.3.5)Sprog, der må benyttes ved afgivelse af bud eller ansøgninger om deltagelse

dansk. engelsk.

Andet: Dette gælder dog ikke, hvor ordregiveren har formulartvang på skabelonerne indeholdende tro og love-erklæringer og støtteerklæringer. Disse skal anvendes og disse er udarbejdet på dansk.

IV.3.6)Minimumsperiode, i hvilken den bydende er forpligtet af sit bud
IV.3.7)Åbning af bud

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.1)Oplysninger om gentagelse

Dette er et tilbagevendende offentligt indkøb: nej

VI.2)Oplysninger om EU-midler

Kontrakten vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej

VI.3)Yderligere oplysninger:

En kopi af denne udbudsbekendtgørelse, invitation til ansøgning om prækvalifikation med de beskrevne skabeloner samt den foreløbige kravspecifikation er tilgængelig på www.njba.dk

VI.4)Klageprocedurer
VI.4.1)Organ med ansvar for klageprocedurerne

Klagenævn for Udbud
Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 27
2100 København Ø
DANMARK

VI.4.2)Indgivelse af klager

Præcise oplysninger om klagefrist(er): I henhold til Håndhævelsesloven, gælder der en klagefrist på 20 kalenderdage for klager over ikke at være blevet prækvalificeret. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet om, hvem der er prækvalificeret med en kort redegørelse for de relevante grunde for beslutningen. Klagefristen for klager over ordregivers tildeling af kontrakten er 45 kalenderdage. Klagefristen regnes fra den dag, hvor ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse om, at ordregiveren har indgået kontrakt.

VI.4.3)Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om indgivelse af klager

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
DANMARK

VI.5)Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:

24.3.2015

Send til en kollega

0.046