Ordrebogen bugner hos Babcock & Wilcox Vølund
(26. januar 2011 kl. 8:15)

Med en ny ordre på levering af et komplet kraftvarmeværk, som skal omdanne affald til varme og elektricitet i Landskrona i Sverige, runder Babcock & Wilcox Vølund A/S for første gang en ordreportefølje på over 1 milliard kroner. Multifuelanlægget til forbrænding af PTP i Landskrona skal være færdigt i oktober 2012, og har en anlægspris på mellem 275 og 300 millioner svenske kroner.


- Vi er glade for, at der blæser milde vinde ind over vores virksomhed i takt med, at mange kommuner i den store verden skal håndtere udfordringen med de voksende mængder affald, og den svenske ordre er helt i tråd med vores strategi om både at levere viden og teknologi og komplette anlæg til affaldsforbrænding, siger adm. direktør John Veje Olesen fra Babcock & Wilcox Vølund A/S.


Leverancen til Sverige er helt i tråd med virksomhedens strategi om både at levere viden og teknologi - og komplette anlæg til affaldsforbrænding.

- I dette tilfælde er der tale om levering af blandt andet kraner, indfødningssystem med tragt, todelt vibrationsrist, kedel med SNCR, brændere, sodblæsere, vandrensningsudstyr, fødevandsystem og diverse hjælpesystemer, el og det overordnede SRO anlæg, et semitørt anlæg til røgrensning, CEMS (Continuous Emissions Monitoring System), et røggaskondenserings anlæg fra vores datterselskab, Götaverken Miljö AB, og skorstenen, siger adm. direktør John Veje Olesen fra Babcock & Wilcox Vølund.

Den nye ordre cementerer yderligere virksomhedens globale førerposition inden for udvikling af viden, teknologi og levering af komplette anlæg til energiproduktion baseret på forbrænding af stort set alle typer affald.

Anlægget i Landskrona får en kapacitet på 33 MW, temperatur ud af kedlen på 430 grader Celcius og et tryk på 70 bar. Anlægget er en videreudvikling af nogle af de anlæg, som Babcock & Wilcox Vølund tidligere har udviklet og leveret – blandt andet til Fiskeby og Strängnäs. Denne type anlæg vil også være velegnet til flere af de nye kommunale forbrændingsanlæg, som er på projekteringsstadiet i Danmark.

- Vi er naturligvis glade for, at der blæser milde vinde ind over vores virksomhed i takt med, at mange kommuner - ikke kun i de skandinaviske lande, men også i mange andre lande i den store verden - skal håndtere udfordringen med de voksende mængder affald, den øgede miljøbevidsthed og det stigende behov for energi i form af elektricitet og fjernvarme. Netop inden for dette område har virksomheden i de seneste år opnået en global førerposition baseret på vores danskudviklede viden og teknologier. Og interessen for den miljøvenlige energiproduktion er for længe siden nået helt til blandtd andet Kina, hvor vi har flere meget store projekter i gang i samarbejde med lokale partnere. Det vil naturligvis afspejle sig i vores regnskab for 2010. Og med den nuværende ordreportefølje tør vi også allerede nu spå om vækst i 2011, siger John Veje Olesen.mola