Kompositternes dag
(12. februar 2008 kl. 17:30)

Lav vægt og stor styrke er nøgleordet for innovationskonsortiet, Komposand, som holder tema-dag om kompositmaterialer den 6. marts på Aalborg Universitet.


Forskning

- Vi vil gerne give virksomheder indenfor kompositindustrien et viden- og teknologimæssigt løft i forhold til design, analyse og fremstilling af konkurrencedygtige produkter, siger Ole Thybo Thomsen, professor på Institut for Maskinteknik på Aalborg Universitet.

Kompositmaterialer med den mere tekniske betegnelse, polymerbaserede fiberarmerede materialer, bruges mere og mere i industrien. De vejer lidt og giver stor styrke og stivhed.

Især vindmøllevinger, skibe og både og komponenter til tog og biler kræver kompositmaterialer.

Innovationskonsortiet Komposand står for ”Integreret Design og Processering af Lette Komposit- og Sandwichkonstruktioner”. Arbejdet har taget tre år og er færdig.

- Så nu er tiden til at præsentere nogle udvalgte forskningsresultater og det gør vi den 6. marts, siger Ole Thybo Thomsen.

Aalborg Universitet har undervejs samarbejdet med virksomheder og videnpartnere som det teknologiske serviceinstitut FORCE Technology, Composhield A/S, DIAB A/S, LM Glasfiber A/S, Fiberline Composites A/S, Vestas Wind Systems A/S og Risø.

Biro