Alfa Laval har fået indonesisk bryggeriordre
Af Jakob Povl Holck jph@proces-teknik.dk  (15. marts 2012 kl. 9:45)

Virksomheden Alfa Laval har vundet en bryggeriordre i Indonesien på 50 mio. SEK.


Et indonesisk bryggeri har hos Alfa Laval bestilt en integreret ølkælder, som er en komplet løsning for de forskellige trin i ølfremstillingen, såsom gæring, køling, filtrering, blanding og lagring. Arkivfoto


Alfa Laval – en af verdens førende inden for varmeveksling, separation og væskehåndtering – har vundet en ordre på levering af en række Alfa Laval-produkter til et bryggeri i Indonesien.

Ordrens værdi er ca. 50 mio. SEK, og leveringen er planlagt til 2012.

Komplet løsning

Det indonesiske bryggeri har bestilt en integreret ølkælder, som er en komplet løsning for de forskellige trin i ølfremstillingen, såsom gæring, køling, filtrering, blanding og lagring.

Ordren inkluderer flere af Alfa Lavals varmevekslere og væskehåndteringskomponenter, fx pumper, ventiler, filtre, mixere og tank-udstyr – samt den nye Alfa Laval eDrive højhastighedsseparator.

Inkluderer procesmoduler

Desuden inkluderer ordren procesmoduler til bryggeri, instrumentering og ingeniørarbejde.

- Vi har en stærk position på det globale bryggerimarked, hvor vi leverer alt fra produkter til systemer til nye bryggerier, og det indonesiske marked fortsætter med at udvikle sig i en meget favorabel retning for Alfa Laval, udtaler Lars Renström, koncernchef og administrerende direktør for Alfa Laval.

Mere end 60 procent af det globale ølmarked er relateret til fire bryggerigrupper – og alle fire er Alfa Laval-kunder.

Om Alfa Laval

Alfa Laval er en af verdens førende leverandører af specialiserede produkter og procestekniske løsninger baseret på nøgleteknologierne varmeveksling, separation og væskehåndtering.

Alfa Lavals komponenter, systemer og service hjælper kunder med at optimere deres processer.

De anvendes til at varme, køle, separere og transportere produkter i industrier, som fremstiller levnedsmidler og læskedrikke, kemikalier, medicinalvarer, stivelse, sukker og ethanol.

Alfa Lavals løsninger anvendes også på kraftværk, om bord på skibe, i maskinindustrien, i mineindustrien, til håndtering af spildevand samt til klima- og køleanlæg.

Alfa Lavals verdensomspændende organisation har et tæt samarbejde med kunder i omkring 100 lande og hjælper dem med at være et skridt foran på deres felt.

Virksomheden, der er noteret på Nasdaq OMX Nordic, havde i 2010 en omsætning på 24,7 mia. SEK, svarende til ca. 20,5 mia. DKK.

Koncernen har ca. 12.600 ansatte.

I Danmark har Alfa Laval en omsætning på knap 4 mia. DKK og op mod 1.700 ansatte, der beskæftiger sig med innovation, forretningsudvikling, produktion og salg.

Virksomhedens danske kunder findes inden for biotek, lægemidler, energi, rensning, levnedsmidler og søfart.