Terma leverer nye danske radarsystemer til de kinesiske lufthavne
Af jph  (5. april 2011)

Terma A/S skal endnu en gang levere radarer til kinesiske lufthavne. Således har virksomheden fået ordre på levering af SCANTER 2001i Surface Movement Radar (SMR) til overvågning af landbaseret trafik i lufthavnsområdet til Kunming og Xi’an Xianyang International Airports i Kina.


Terma A/S har fået ordre på levering af SCANTER 2001i Surface Movement Radar (SMR) til Kunming og Xi'an Xianyang International Airports i Kina. Foto: Terma A/S


Ordren til Terma A/S er et led i ekspansionsplanerne fra Civil Aviation Authority of China (CAAC), der planlægger at øge antallet af lufthavne fra 147 i 2006 til 240 i 2020.

SCANTER radarerne er integreret af den hollandske systemleverandør HITT i deres A3000 Advanced Surface Movement Guidance and Control System (A-SMGCS) til Kunming og Xi’an lufthavnene.

Med Kunming- og Xi’an-kontrakterne har Terma cementeret virksomhedens stærke position i Kina med i alt 14 radarsystemer (SMR) i ni større lufthavne, herunder radarer i de tre mest travle lufthavne i Kina: Beijing, Guangzhou og Shanghai.

SCANTER 2001i-systemet er specialudviklet til at kunne fungere godt under dårlige vejrforhold med lav sigtbarhed og skelne klart mellem fly og køretøjer på jorden.

Med omkring 150 operative SMR installationer verden over hører Terma til blandt de absolut toneangivende leverandører af radarudstyr til overvågning af landbaseret trafik i lufthavne.

Radaren indgår i det, der i fagsproget hedder et Advanced-Surface Movement Guidance and Control System forkortet A-SMGCS, som i øjeblikket er det mest udbredte overvågningssystem.

Det anvendes af flyveledere til at overvåge og styre bagagevogne, shuttlebusser, tankbiler, cateringkøretøjer, etc. samt ikke mindst fly, der lander og letter og taxier rundt på lufthavnsområdet.•