Pris til danske vindues- og facadeprofiler
(7. april 2008 kl. 13:15)

Slanke og højisolerende profiler fra producenten Fiberline Composites får førsteprisen i designkonkurrencen Innovationspreis Architektur Fenster Fassade på messen Fensterbau Frontale i Nürnberg i Tyskland.


Medarbejdere fra profilproducenten Fiberline Composites foran et glasfacademodul, der kombinerer fordelene ved virksomhedens prisbelønnede kompositprofiler med glas.


Den danske profilproducent Fiberline Composites modtog vindues- og facadeinnovationsprisen ved Nürnberg Messen den 3. april. Virksomheden fik prisen for dens kompositprofiler brugt i et glasfacademodul, der kombinerer fordelene ved glas og komposit. Teknologien udnyttes allerede af europæiske facadeproducenter og facadebyggere.

- Kompositprofilerne overbeviser som moderne produkter til vinduer og facader, der lever op til strenge krav, hedder der i juryens begrundelse. Ved at lime glas på kompositprofiler opstår der en slank konstruktion, der reducerer boligens energitab til et minimum og bryder kuldebroer. Der er masser af muligheder for i fremtiden at bruge kompositprofilerne til at fremstille innovative vindues- og facadeløsninger, sagde juryen ved overrækkelsen.

Glasfacademodulet er opbygget af en slank ramme af kompositprofiler, der er omkranset af glas på begge sider, så kun glasset ses. Resultatet er en elegant kassette af glas, der kan tilpasses forskellige typer af byggerier og facadesystemer.

- Kompositmaterialet er i sig selv kraftigt isolerende, og når vi kombinerer det med to lag glas, får vi en konstruktion, der er velegnet i passivhuse. Kompositprofilerne giver meget lave U-værdier og bryder boligens kuldebroer, så man ikke taber varme eller får kondens og svamp. Systemet gør det samtidig muligt at vælge glas efter behov, og da der på overfladen kun er glas, undgår boligejeren vedligeholdelse, siger salgschef Stig Krogh Pedersen, Fiberline Composites.

Kompositprofilerne limes sammen med glasset, så man udnytter, at komposit og glas bevæger sig næsten ens. På den måde udgør de to komponenter i fællesskab et stærkt bærende byggeelement. Teknologien kaldes Composite Glazing (pat. pend.).

De bærende profiler af komposit til produktet, der blev fremvist på Fensterbau Frontale, blev leveret af Fiberline Composites, mens det schweiziske firma Glas Trösch har leveret glasset og stået for limningen.

mola