Lækkerier til spånfolket
Af Henrik Fougt hf@jernindustri.dk  (26. april 2011)

Hvordan klarer en producent sig i Danmark. Hvordan kan du som underleverandør gøre dig attraktiv overfor OEM'erne, og hvilke udsigter har dansk økonomi. Svarene gives på Spåntagningsdagene 11. og 12. maj hos Flextek i Hedensted.


Live-bearbejdning, forskellige bud på automation, robotter og relevante indlæg står på menuen 11. og 12. maj hos Flextek i Hedensted. Arkivfoto.


Oppositionen har netop foreslået straksafskrivning af maskininvesteringer, og forslaget vil givetvis indgå i de kommende forhandlinger om en vækstplan. Vedtages forslaget, vil det med ét gøre det langt mere attraktivt at udskifte ældre værktøjsmaskiner med tidssvarende. At automation og øget produktivitet er den eneste vej frem for danske produktionsvirksomheder, står efterhånden klart for de fleste. Men hvordan gør man det, hvornår og hvor hurtigt skal der tages fat.

KJ Værktøj og Flextek har dedikeret to dage til at give deres bud på løsninger, men derudover er der inviteret et par særdeles interessante foredragsholdere med disse to i spidsen:

- Onsdag den 11. maj kommer produktionschef Mikael Nielsen fra Nilpeter og fortæller om, hvordan virksomheden har klaret konkurrencen fra lavtlønsområderne. Her er gode tips til såvel OEM-producenter som underleverandører. Torsdag den 12. kommer Termas direktør med ansvar for supply chain og procurement, Jens Drejer Husted og fortæller om forventninger til produktion og underleverandører i Danmark, beretter Henning Dam fra Flextek. Senere samme dag giver cheføkonom Steen Bocian fra Danske Bank sit bud på muligheder og udfordringer i dansk økonomi de kommende år.

Ud over de strategiske input og muligheden for at netværke med de øvrige deltagere, Nilpeter og Terma, er der bud på automationsløsninger både til håndtering af små og store emner præsenteret i det store show-room.
Helt nye værktøjer

På værktøjssiden præsenterer KJ Værktøj værktøjer, der ganske enkelt ikke har været præsenteret før i Danmark:

- Både på fræsesiden med Helitang Upfeed og Chatterfree og drejesiden med platter til rustfritstål IC 6015 og Tanggrip afstik med High pressure coolant, er der dugfriske nyheder med. Derudover er der selvfølgelig en række andre højeffektive spåntagningsløsninger i gang på de flere end 10 maskiner under spån, lover Henrik Løftgaard fra KJ Værktøj.

De to dage afholdes i den sædvanlige afslappede, men særdeles faglige atmosfære, hvor der er rig mulighed for at diskutere bearbejdningsstrategier, maskiner og konkrete løsninger og mixe det med et foredrag eller to alt efter interesse. Værterne byder på frokost og lur mig om ikke Jan Larsen vil være med for at markere, at JL Maskiners program inden for de meget store maskiner er blevet en del af Flextek.•