Millionbesparelser på ventilation i danske virksomheder
(28. juni 2012 kl. 13:00)

Danske virksomheder kan årligt spare 600 mio. kr. på ventilation til rumvarme. Forrentningen er 50 procent eller derover. Det viser beregninger fra Go’ Energi.


Effektiv ventilation er et centralt element i produktionen for mange danske industrivirksomheder. Frisk luft er vigtigt for både arbejds- og produktionsmiljø, men ofte er ventilationen så ineffektiv, at pengene og energien nærmest blæser ud af ventilationsanlægget. Beregninger fra Go’ Energi viser, at danske virksomheder kunne spare 600 millioner om året i energi til ventilation.

- Der er et kæmpe potentiale. Og det vel at mærke med investeringer i tiltag, der forrenter sig med 50 procent eller mere, siger projektleder Thomas Drivsholm i Go’ Energi, der har lavet beregningerne for at gøre danske produktionsvirksomheder opmærksomme på de nemme og store besparelser i deres bygninger.

- Vores beregninger og erfaringer fra virksomhederne viser med al tydelighed, at det for alvor kan betale sig for virksomhederne at vende blikket mod ventilations- og varmeanlæggene. Så vi kan kun opfordre virksomhederne til at finde de mange millioner kroner i ventilationsanlæggene rundt omkring, siger Thomas Drivsholm. mola