Dansk partnerskab med GE om el-biler
(22. september 2010 kl. 13:30)

GE og Better Place indgår partnerskab om elbiler. Samarbejdet omfatter udvikling af teknologi, batterifinansiering, elektrificering af bilflåder og forbrugeroplysning. Et pilotprojekt for batterifinansiering skal finansiere de første 10.000 elbilbatterier til Danmark og Israel.


GE (General Electric) og Better Place har netop offentliggjort et teknologisk og finansielt partnerskab, der skal fremme den globale udrulning af infrastruktur til elbiler. Samarbejdet har fire fokusområder: Udvikling af standardbaseret teknologi, batterifinansiering, fælles programmer for elektricificering af bilflåder og forbrugeroplysning.

Som led i partnerskabet vil GE og Better Place gennemføre et pilotprojekt for batterifinansiering, som skal finansiere de første 10.000 udskiftelige batterier til Danmark og Israel, der er Better Place’s to første markeder.

- GE er en af verdens største virksomheder og en uhyre stærk samarbejdspartner for Better Place. Set med danske øjne er finansieringen af de 10.000 batterier til Danmark og Israel central, men jeg hæfter mig i lige så høj grad ved det globale perspektiv i aftalen og den validering af Better Place-modellen, som partnerskabet er et udtryk for. Det er et samarbejde med store perspektiver, siger Morten Leth, CEO i Better Place Denmark.mola