Bukkemaskine til tyndpladeprofiler
(12. oktober 2010 kl. 7:30)

Tyske RAS Reinhardt introducerer ved Euroblech messen XL Center, som er virksomhedens seneste bud på innovation for metal tagdækning og arkitektoniske profiler. Virksomhedens maskiner bliver i Danmark forhandlet af Dansk Plade Team A/S.Baseret på XXL-Center teknologien introducerer RAS nu en ny bukkemaskine for tyndpladeprofiler. Med en bukkelængde på 3200 millimeter og en kapacitet på 1,5 millimeter stål, tilbyder XL-Center teknisk ekspertise til produktion af metalprofiler.

Da producenten begyndte udviklingen af XL-Center var der mange nyskabelser anført i specifikationslisten. Maskinen skulle være i stand til at bukke emnet op og ned, og derved reducere materialehåndtering til et minimum. Nuværende brugere af storebroderen, XXL-Center værdsætter især én funktion: den store og patenterede 300 graders friplads foran vangerne. Dette frie rum åbner op for uanede design- muligheder. XL-Center brugere vil også finde denne tekniske milepæl på den nye RAS-model.

RAS har tilføjet nye funktioner og fordele til specifikationslisten: evnen til at bukke koniske dele. Sådanne dele bruges især på tag- og arkitektoniske emner, hvor den ene del er indsat i et anden. Den nye maskine skulle være komplet med en bruger- venlig pc-styring, som automatisk programmerer profilerne. Og endelig skulle denne innovative pakke være mere økonomisk i indkøb.

Når man starter en automatisk bukkesekvens, kører anslaget til ilæggepositionen. Anslagssystemet har fire par gribere placeret langs maskinens arbejdslængde. Når anslagssystemet flytter til det mindste dybdestop på 6 millimeter, lukker griberne automatisk og den forreste del af griberne kan nu bruges som anslagsstop. Når det er nødvendigt med et omtag i et program, foretages dette automatisk uden at operatøren skal involveres.

Når maskinen bukker op eller ned, ruller den øvre eller nedre bukkevange med materialet og bukker emnet til den programmerede vinkel. Ved at bruge denne svingbevægelse, er XL-Center ideel til at bukke prælakeret materialer.

Producenten anvender et design med henblik på at bukke koniske emner. To servomotorer, placeret på højre og venstre side af anslagssystemet, flytter anslagsbommen med griberne til en skråtstillet position. Dette gør det muligt for griberne at holde emnet under hele bukkecyklussen, uden mærkning af emnet.

RAS er banebrydende med sit PC-programmeringssystem. Ved at tegne profilen på den 19-tommer store touch screen med fingeren, oprettes det ønskede metalemne hurtigt. Næste proces er den automatiske programmering. Softwaren foreslår alternative bukkesekvenser og rangerer dem efter det mindste antal kollisioner, og med en begrænset mængde materialehåndteringer.

Samme software er også tilgængelig for PC’ere i teknik / design afdeling. Hvis fabrikanten også fungerer som underleverandør for metalprofiler, kan han supplere softwaren med "Bendex3D.shop" softwaremodulet. (En software, der anvendes af fabrikantens kunder til at oprette profiler).

Med denne opgradering, kan profilproducenten give sine kunder adgang gennem en internetservice. Kunden kan oprette sine egne profiler med ønskede designet på internettet 24 timer i døgnet, og er ikke begrænset til standard-profilkataloget, fabrikanten tilbyder.

Softwaren kontrollerer øjeblikkeligt profilen. Hvis profilen ikke kan produceres på XL-Center - selv med det store frirum - viser softwaren kunden, hvad der skal ændres.

Efter indstilling af lineære dimensioner og valg af materiale, placerer kunden profilen i indkøbsvognen. Ved at trykke på en enkelt tast, beregner programmet prisen og giver automatisk kunden et tilbud, uden inddragelse af fabrikanten. Hvis tilbuddet accepteres, kan kunden straks bestille emnerne.

Fabrikanten modtager ordren online, og sparer omkostninger til tilbudsgivning og programmering. Desuden vil markedet genkende ham som en førende og innovativ virksomhed. Fabrikanten vil både modtage en ren profiltegning fra kunden, og et automatisk oprettet program for RAS XL-Center.

Med XL-Center understreger RAS igen sin ledende rolle som producent af innovative løsninger til produktionmaskiner. Deb slanke XL-Center stil omfatter slank maskinkonstruktion, som selvsagt fuldt ud opfylder de nyeste sikkerhedskrav.mola

RAS Reinhardt

Hal 11, stand C64