Frekvensomformer giver lavere energiforbrug
(21. oktober 2009 kl. 7:45)

De nye Altivar 312 frekvensomformere fra Schneider Electric dækker et stort effektområde og kan kommunikere via flere protokoller. Altivar 312 fås i flere modeller, der kan håndtere moter-effekter fra 0,18 til 15 kW. Alle modellerne passer til tre-faset asynkrone motorer. Det gør dem velegnede til mange brugssituationer blandt andet pakkemaskiner, pumper og ventilatorer.


Den nye Altivar 312 kan forbindes i "daisy chain".


Navigationsknappen på fronten giver brugeren direkte adgang til at tilpasse opsætningen samt starte og stoppe installationen. Altivar 312 er hurtig at integrere i en maskine, fordi den har indbygget autotuning og 50 forudindstillinger til specifikke maskintyper.

Altivar 312 kan som standard kommunikere via CANopen og Modbus. Derudover er der mulighed for, at den kan kommunikere via CANopen "Daisy Chain", DeviceNet og Profibus.

60 procent af energiforbruget i industrien går til at drive motorer. Hvis man styrer en motor med en frekvensomformer i stedet for en ventil, har man muligheden for at nedsætte motorens hastighed og dermed spare energi.

- Hvis en motor, der driver en ventilator, en pumpe eller en kompressor, kun kører med 80 procent af sin maksimale ydeevne, nedsættes strømforbruget med 50 procent, fortæller Carsten Løie produktchef hos Schneider Electric

mola

Yderligere information:

Schneider Electric

4420 7227.