Medarbejder-event sætter energiforbruget på dagsordenen
Af Jakob Povl Holck jph@jernindustri.dk  (23. november 2009)

Schneider Electric holdt for nylig en medarbejder-event på el-materiel-fabrikken i Ringsted, hvor de ansatte havde mulighed for at aflevere udfyldte skemaer over energiforbruget i eget hjem og vinde skønne præmier. Samtidig har virksomhedens Sparometer vundet indpas i Ringsted-fabrikkens produktionshaller.


Liza Andersen (t.h.) demonstrerer, hvordan man nemt kan tilslutte sit Sparometer.


Der blev målt på både det ene og det andet elektriske apparat, da Schneider Electric for nylig tog fat i medarbejderne på el-materiel-fabrikken i Ringsted, hvor de ansatte havde mulighed for at aflevere udfyldte skemaer omkring eget energiforbrug med en kroferie som potentiel hovedgevinst for indsatsen.

Kommunikationsspecialisterne Liza Andersen og Christel Nygaard Engedal fra Schneider Electric demonstrerede ved eventen med kyndig hånd, hvordan virksomhedens Sparometer kan bruges til at finde ud af, hvor meget man skal betale i kroner og øre for eksempelvis at have en pc eller radio kørende på standby i et år.

Kursus i energioptimering

Hos Schneider Electric skal alle medarbejdere på kursus i energioptimering.

Og det er vel at mærke et obligatorisk kursus.

På verdensplan betyder det, at 114.000 medarbejdere skal igennem den særlige Energy Efficiency Awareness-træning.

Produkt-træning

Ud over denne energibevidstheds-træning har virksomheden som noget unikt i Danmark valgt at inkludere en uddannelse i egne produkter - så alle medarbejdere får en fornemmelse af, hvilke produkter virksomheden kan tilbyde, og hvorfor man siger, at løsningerne er energirigtige.

Som opfølgning har virksomheden lavet målinger på el-forbruget i kontorbygningen i Ballerup, og alle medarbejdere udstyres med det nævnte Sparometer.

Målet er, at alle medarbejdere skal forstå begrebet Energy Efficiency (EE), så Schneider Electric kan blive den globale specialist i energioptimering.

Træningen er en del af koncernens strategiprogram One, der har som mål at gøre Schneider Electric til global specialist i energioptimering i 2011.

Måling i produktionen

Men på fabrikken i Ringsted er man gået skridtet videre og er begyndt at anvende Sparometret i produktionen ved virksomhedens arbejdsstationer.

Således bliver medarbejderne opmærksomme på, hvad det koster eksempelvis at glemme at slukke apparatur efter brug.

Når man husker at slukke, gavner man som bekendt miljøet.•