Højtydende kobberloddede varmevekslere
(17. november 2011 kl. 13:00)

Modellerne i den nye generation af kobberloddede varmevekslere fra Alfa Laval, der er førende inden for teknologi til varmeoverførsel, ligner måske meget de allerede eksisterende enheder, men kigger man på produktets indvendige opbygning, er der tale om en helt anden historie.Nyskabende designforbedringer medfører, at de nye modeller har fået en endnu større ydeevne, når det gælder termisk effektivitet, og for kunderne betyder det energi- og omkostningsbesparelser.

De nye modeller benævnes henholdsvis som CB30, CB60, CB110 og CB112 og er beregnet til et stort udvalg af opgaver og skal erstatte CB27-, CB52-, CB76/77- og AC120-modellerne.

I den nye CB-generation kan der installeres en mindre enhed til at håndtere den samme opgave, så brugerne på denne måde sparer plads. Alfa Laval har opnået dette ved at øge varmeoverførselsområdet inden for de samme fysiske mål. Resultatet er den samme ydeevnekapacitet i en varmeveksler, der fylder mindre.

Den termiske effektivitet er væsentligt højere på grund af et optimeret plademønster og introduktionen af asymmetriske pladekanaler, der skaber endnu mere turbulens (der er også mulighed for symmetriske versioner). Energiforbruget er lavere, fordi det nye design også omfatter gennemstrømning omkring porten, hvilket giver mindre trykfald.

I de nye kobberloddede modeller er materialeanvendelsen optimeret, hvilket giver færre plader. Dette medføre mindre materiale til den samme opgave og en bedre energiudnyttelse, hvilket er en fordel for miljøet.

Den nye generation er særdels fleksibel og har et stort antal konfigurationer og funktioner at vælge imellem, herunder både asymmetriske og symmetriske plademønstre. Det giver installatøren mulighed for at vælge den optimale model til opgaven. Da de nye CB30-, CB60-, CB110- og CB112-modeller har de samme forbindelser og grænseflade som de tidligere modeller. De kunder, som ønsker at opgradere til den nye version, behøver ikke investere i nyt systemdesign. Faktum er, at der ikke er nogen skarpe kanter på de nye modeller, bidrager til brugersikkerheden.mola

Yderligere information:

Alfa Laval Nordic A/S

4457 6200