Frekvensomformer til sværindustrien
(12. juni 2012 kl. 8:30)

Rockwell Automation A/S lancerer nye, kraftige frekvensomformere, som øger fleksibiliteten i applikationerne, øger spændingsområdet og giver mulighed for energibesparelser med en fælles DC bus.Producenten har øget effektområdet for PowerFlex 755 AC frekvensomformere til 1400 kW og har tilført 600/690 volt spændingsområde. De nye frekvensomformere, der er velegnede til en række applikationer i sværindustrien, giver brugerne øget fleksibilitet i applikationer, avanceret diagnostik og fælles DC bus-mulighed.

- Vi har udvidet effektområdet og tilført flere nye funktioner, så en bredere vifte af motorapplikationer kan få fordelene af PowerFlex 755-familien – herunder avanceret diagnostik, et enkelt roll-out-design og kontrolfunktioner, siger Martin Petersen, produktchef for frekvensomformere, Rockwell Automation. - Det hjælper især sværindustrien med at reducere omkostninger gennem hurtigere idriftsættelse, øget applikationsfleksibilitet, reduceret nedetid og hurtig fejlfinding.

PowerFlex755 er velegnet til en række forskellige applikationer – lige fra enkle variable hastigheder med variabel moment til de mere krævende systemer, der har brug for konstant momentstyring. PowerFlex755 er især målrettet applikationer som ventilatorer, pumper, blandere, kompressorer, transportbånd, kraner og strengpressere.

Den fælles DC-bus giver brugerne mulighed for at tilslutte PowerFlex755 til en fælles DC-bus-konfiguration, hvilket giver de tilsluttede frekvensomformere mulighed for at dele den leverede energi. I denne konfiguration virker en DC bus som en fælles energikilde, der overfører energi fra en genererende kilde til en motorkilde. Ved at håndtere energi fra en delt energikilde øger man det samlede systems ydeevne og reducerer tab – og i sidste ende forbedrer man energieffektiviteten.

Som med alle PowerFlex 755-omformere omfatter denne seneste opdatering også indbygget Ethernet-port og fem udvidelsesstik, så brugere kan skræddersy løsningen. Modulerne omfatter I/O, feedback, sikkerhed, yderligere kommunikationsmuligheder og en ekstra strømforsyning. Designet gør det nemt at installere og vedligeholde frekvensomformeren.

Udover et udvidet effektområde vil en firmwareopgradering for alle PowerFlex 755 frekvensomformere give følgende nye funktioner og fordele:

- Permanent Magnet Motor Control - Leverer øget fleksibilitet og høj energieffektivitet

- Stop Dwell-funktion - Hjælper med at forhindre en motor fra friløb til stop. Funktionen er ideel til konvertering af applikationer. Den giver brugerne mulighed for at prækonfigurere motoren til at udføre et kontrolleret stop for at beskytte motoren og den værdifulde investeringer heri.mola

Yderligere information:

Rockwell Automation A/S

7011 0109