Alfa Laval satser maritimt
(2. december 2011 kl. 8:00)

Et nyt industrieventyr åbner sig for Alfa Laval, idet virksomheden i Danmark har udviklet teknologi til marinesektoren. Virksomheden har nemlig introduceret et nyt system til rensning af skibes udstødningsgasser, der kan spare rederierne for enorme udgifter i forbindelse med nye internationale miljøregler.


Det nye system til rensning af skibes udstødningsgasser, PureSOX, der er udviklet af Alfa Laval i samarbejde med det tidligere Aalborg Industries, som Alfa Laval købte i maj 2011. Systemet kan bidrage til at sikre rentabiliteten i skibsfarten i dag og frem mod 2015, hvor den Internationale Maritime Organisation (IMO) kræver, at skibe kun må udlede 0,1 pct. svovloxid mod tidligere 4,5 pct. Uden rensning kan rederierne derfor være tvunget til at anvende olie med et svovlindhold på kun 0,1 pct., hvilket er op til dobbelt så dyrt som normal bunkerolie.

Alfa Laval PureSOX består af en ’vådscrubber’, der i princippet fungerer som stor brusekabine. Den bliver installeret i skibets skorsten og vasker røgen.

- Den løsning er vi førende med i verden, og vi har allerede et fuldskala demonstrationsanlæg i drift efter en 21 MW MAN B&W-dieselmotor, siger Olav Knudsen, som er udviklingschef hos Alfa Laval.mola