Vestas-aktien endte turbulent dag i minus
Kilde: Ritzau  (9. juli 2012 kl. 17:02)

Vestas-aktien tog nogle gevaldige ture op og ned med elevatoren på Fondsbørsen på grund af opkøbsrygter.


Efter en turbulent dag med opkøbsrygter sluttede Vestas-aktien med et fald på 2,42 procent i forhold til åbningskursen. Aktien koster nu 27,85 kroner.

Mandag formiddag faldt aktien med omkring 10 procent oven på en voldsom anbefalingsnedjustering fra den norske investeringsbank ABG Sundal Collier samt de generelle varsler om en stor nedtur for det europæiske vindmøllemarked.

På et tidspunkt mandag formiddag blev aktien handlet til 25,60 kroner, hvilket var et fald på 10,30 procent. Det er ifølge Børsen det laveste niveau siden oktober 1998.

Fredag oplyste Bloomberg News Energy Finance ifølge Ritzau Finans, at det europæiske vindmøllemarked står over for en stor opbremsning, hvilket ligeledes betød store fald fredag.

Men aktien steg ud på eftermiddagen efter rygter om, at den kinesiske vindmølleproducent Ming Yang ville købe Vestas - men rygterne blev afkræftet af det kinesiske selskab og det sendte aktien ned igen.

Ifølge aktierådgiver i Nordea, Jesper Bamberger er vindmølleproducenten Ming Yang Wind Power Group en mindre spiller i markedet med en markedsværdig på omkring hvad der svarer til en milliard kroner.

- Derfor lød det som en stor mundfuld for det kinesiske selskab, at de skulle kunne købe verdens største vindmølleproducent Vestas for 1,5 til to milliarder euro, siger Jesper Bamberger.

Det er anden gang, at Vestas udsættes for opkøbsrygter, og det er ikke unormalt, at der opstår den slags, når en virksomhed er billig.

- Det har vi tidligere set. Der har været rygter om købstilbud på Vestas fra en anden og væsentligt større vindmølleproducent, men heller ikke det blev til noget.

- Fra tid til anden opstår disse rygter når en virksomhed bliver billig nok, som Vestas jo er i øjeblikket. Det vil være en lækkerbisken at få fat i verdens største vindmølleproducent, som tilmed er teknologisk førende, siger Jesper Bamberger.

/ritzau/