Industriel automatisering til jernbaner
(20. august 2012 kl. 11:45)

Pilz udvider automatiseringssystemet PSS 4000 med en ny serie af moduler til brug inden for jernbaneteknik. Modulerne med -R (Railway) i produktbetegnelsen har bl.a. en ekstra robust konstruktion.


De nye -R-moduler i automatiseringssystemet PSS 4000 opfylder de høje sikkerheds- og miljøkrav inden for jernbaneteknik. Den samlede løsning opfylder SIL 4 i henhold til CENELEC 5012x.


Brugere fra jernbaneindustrien nyder godt af en industriel løsning, der kan standardiseres, og dermed mindre arbejde i forbindelse med godkendelsen.

-R-modulerne kan anvendes i forskellige applikationer i forbindelse med jernbaner. Hertil hører styringsfunktioner på arbejdsmaskiner til skinnelægning og i drivkøretøjer samt styrings- og overvågningsfunktioner i signalsystemer, herudover signalovervågning ved jernbaneoverskæringer, styrings- og sikkerhedsteknik samt omkobling af signalsystemer.

- Med -R-modulerne i automatiseringssystemet PSS 4000 viser Pilz, at styringsløsninger fra industrien kan bruges til modernisering af signalteknikken på det tyske skinnenet, forklarer Armin Glaser, leder af produktmanagement hos Pilz GmbH & Co. KG. Standardiserede løsninger, enkel projektering og programmering samt lave investerings- og driftsomkostninger er nogle af fordelene ved at anvende sikkerhedsstyringer, der er gennemprøvet i industrien, supplerer Glaser. Hertil egner automatiseringssystemet PSS 4000 fra Pilz sig med decentrale styringer, der kan udvides, samt Ethernet-baserede kommunikationssystemer.

Ét system

Automatiseringssystemet PSS 4000 fra Pilz anvendes ikke kun inden for klassisk maskin- og anlægsproduktion samt bilproduktion. På grund af dets åbenhed og fleksibilitet anvendes det også af kunder i kemi-industrien, til tovbaner, havnekraner og sluseanlæg. Systemet betragter aspekter fra standardautomatisering og sikkerhed som ét system. Derudover er fordelene ved PSS 4000 en decentral styringsstruktur uden den kompleksitet, der normalt følger med, lyder det fra Pilz.

I detaljer består automatiseringssystemet PSS 4000 af flere hardware- og software-komponenter samt realtids-Ethernettet SafetyNET p og de passende netværkskomponenter. Via dette system kan der decentralt tilsluttes flere styringer og ind-/udlæsningsenheder samt overføres sikre og ikke-sikre data.

Styringsteknik fra Pilz anvendes over hele verden til sikkerhed inden for person- og godstransport, f.eks. ved jernbaneoverskæringer, i rangeringsanlæg og i bygningsteknik på banegårde.