Royalt besøg hos Haldor Topsøe
(11. september 2009 kl. 11:00)

Flagene blafrede og glade medarbejdere vinkede, da Hendes Majestæt Dronningen besøgte Haldor Topsøes Katalysatorfabrik i Frederikssund.Dronningen blev modtaget af Dr. Haldor Topsøe og fabriksdirektør Henrik Guldberg Pedersen.

Inde på gårdspladsen sad Dronningen og Dr. Haldor Topsøe, mens Henrik Guldberg Pedersen fortalte om fabrikken og virksomhedens produkter.

Dr. Haldor Topsøe fortalte Dronningen om virksomhedens historie og fabrikkens udvikling, som har været en del af byen Frederikssund i mere end 50 år.

Derefter ledsagedes Dronningen af Dr. Haldor Topsøe og Henrik Guldberg Pedersen til produktionsafsnittet P5. Undervejs stod glade medarbejdere og børn og vinkede til Dronningen, og der blev lejlighed til at fortælle lidt om fabriksområdet.

I produktionsafsnittet P5 fortalte ingeniør Morten Sørensen og driftsoperatør Susanne Hansen om produktionen og de robotter, der styrer pakningen af katalysatorer til rensning af olie.

Dronningen modtog en erindringsgave – en bronzeskulptur af Stine Ring med titlen "Den grimme ælling".

- Vi var meget glade for, at Dronningen ville besøge os, og for at få mulighed for at vise hende fabrikken, som er byens største arbejdsplads, siger fabriksdirektør Henrik Guldberg Pedersen.

mola