23948sdkhjf

Satellitter: Design og mekanisk analyse af strømforsyningskabinetter og EMC-test af strømforsyninger

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk IngeniørService A/S

IR HiRel, der producerer strømforsyninger til satellitter, har haft ingeniør- og udviklingsvirksomheden DIS til at designe og lave mekaniske analyser af kabinetter samt udføre EMC-test af strømforsyninger.

Det er mere end 60 år siden, at den første satellit blev opsendt, og siden da er rummet omkring Jorden blevet fyldt med tusindvis af satellitter. IR HiRel, der er en del af tyske INFINEON Technologies, leverer powerelektronik til rumfart og arbejder konstant på at videreudvikle nye strømforsyninger til satellitter. I den forbindelse har de det sidste år haft ingeniør- og udviklingsvirksomheden DIS til at designe og analysere strømforsyningskabinetter samt til at udføre EMC-test af strømforsyninger.

Designet til rumfart
Når man sender satellitter op, foregår det under voldsom kraft, hvorfor selve strømforsyningskabinettet er designet med fokus på at undgå skadelige deformationer samt at opnå bedst mulig bortledning af strømforsyningens varme. Derudover spiller faktorer som vægt og byggehøjder ind i designfasen. Der er arbejdet med godstykkelser vs. strålingsbeskyttelse, idet nogle komponenter er særligt følsomme over for den stråling, der er til stede i rummet.
Der er yderligere foretaget mekaniske analyser, der indebærer beregning af strømforsyningens svingninger, hvorefter printpladens respons under henholdsvis vibrations- og chokbelastninger undersøges.

EMC-test af elektronikken
I forbindelse med udvikling af strømforsyninger har DIS udført EMC-test af elektronikken. Der er skrevet EMC-testprocedurer ud fra satellitproducenternes specifikationer, hvorefter de krævede målinger er lavet. Der måles eksempelvis conducted emission på inputledninger, output ripple i frekvens- og tidsdomæne samt dæmpning af inputstøj gennem strømforsyningen. Derudover undersøges reaktionen af outputtet, når inputtet påvirkes af spændingspulser og spændingsudfald.

- Der opsendes hele tiden nye satellitter, og arbejdet med disse indbefatter mange komplicerede og tidskrævende processer. Hos IR HiRel videreudvikler vi de eksisterende strømforsyninger og tilpasser disse til det ønskede behov. Det tager lang tid at blive ekspert til det, vi laver, og vi har svært ved at finde folk med de rigtige kompetencer. Samarbejdet med DIS har frigivet interne ressourcer, og vi har kunnet fokusere på nogle af de andre opgaver, vi har haft liggende, udtaler Steen Brandi, Engineering Manager hos IR HiRel.

*

Om DIS
DIS (Dansk IngeniørService A/S) er Danmarks førende ingeniør- og udviklingsvirksomhed og leverer konsulentydelser, rådgivning og totalløsninger til industrien i både ind- og udland. DIS har afdelinger i Danmark, Polen, Spanien, Storbritannien, Tyskland, Ukraine og USA og tæller nu 18 kontorer på verdensplan og beskæftiger mere end 500 ingeniører. I Danmark er navnet DIS, og i resten af verden er det CREADIS. Siden grundlæggelsen i 1997 har DIS haft en stabil vækst og en sund økonomi.

Om IR HiRel
International Rectifier HiRel, en division af tyske INFINEON, er førende inden for avanceret powerelektronik til rumfart, militær og satellitter. IR HiRel har flere afdelinger i USA og beskæftiger 450 personer på verdensplan, som tilsammen genererer en omsætning på 200 millioner dollars. Hos IR HiRels designcenter i Danmark arbejder 30 talentfulde ingeniører og teknikere.

Foto: Colourbox


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk IngeniørService A/S

Ørstedsvej 10, Stilling
8660 Skanderborg
Danmark
Dansk IngeniørService A/S

Send til en kollega

0.141