23948sdkhjf

Positiv seniorpolitik vakte ministerens interesse for østjysk ingeniørfirma

| Medlemsnyhed | Indrykket af FRECON A/S

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) lagde mandag middag vejen forbi ingeniørhuset FRECON.

Det var med stor overraskelse og glæde hos det 30 mand store ingeniørhus FRECON, da ministeren tidligere på året forespurgte et besøg og en virksomhedspræsentation ved firmaets hovedkvarter i Horsens N.

Ministerens forespørgsel kom efter, at han i slutningen af 2018 havde inviteret Knud Aulkær Andersen, seniorkonsulent i FRECON, over i ministeriet for at fortælle om sine erfaringer med at være ufrivilligt ledig på arbejdsmarkedet i en alder af knap 60 år og den mur i jobsøgningsprocessen, som Knud, trods over 35 års ingeniørerfaring og rygsækken fyldt med kompetencer, havde mødt i både erhvervslivet og i det offentlige job-system. Her fortalte Knud ministeren om sin nye stilling i ingeniørhuset FRECON og firmaets positive indstilling til netop ansættelse af seniorer.  

Mødet med Knud fik i starten af januar 2019 beskæftigelsesministeren Troels Lund Poulsen (V) til at rette henvendelse om et virksomhedsbesøg med udgangspunkt i interessen for firmaets profil, vækst og ingeniørprojekter.

Fede energiprojekter, videnstransfer og det unikke partnerskab

Ministeren viste under besøget særligt begejstring for firmaets deltagelse i Stiesdals projekter omkring termisk lagring af energi og vindmøllefundamenter, hvor ingeniørfirmaet bl.a. bidrager med computational fluid dynamics (CFD) simulering og termiske beregninger. Men også ingeniørfirmaets store succes med at overføre mekanisk konstruktions- og beregningserfaring mellem forskellige brancher som bl.a. vind, fødevarer og medicinsk udstyr samt den store synergiudveksling mellem de unge konsulenter og seniorkonsulenterne lod til at inspirere ministeren.

Herudover havde Troels Lund Poulsen (V) et godt blik til FRECONs flade ledelsesstruktur og det komplementære faglige makkerskab mellem de to partnere Leif Christoffersen, 60, og Frederik Rytter, 46, som han fandt unikt og inspirerende.  

Bo Birkemose, CEO i FRECON:

”Det er fedt, at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) synes, at Stiesdals projekter er lige så inspirerende, som vi gør, og at han også bemærker den store passion for ingeniørarbejdet, som FRECONs historie og ledelsesstruktur bygger på. For det er sjældent, at man ser partnere være 100% dedikeret til ingeniørfagligheden og kundeprojekter og i fuld tiltro overlader ledelsesroret til andre med passion og talenter for den del.”

Om FRECON A/S

Ingeniørhuset har hovedkvarter i Horsens og er yderligere repræsenteret med kontorer på Fyn og i Esbjerg. Firmaet forventer at fortsætte deres positive vækst og medarbejder tilgang i 2019 og 2020 samt at udvide tilstedeværelsen med en lokation på Sjælland.

FRECON er etableret i 1999 og tilbyder ingeniørspecialister og projekt-teams inden for mekanisk design, konstruktion, simulering og styrkeberegning.

Medlemsnyhed

Indrykket af
FRECON A/S

Egeskovvej 2B
8700 Horsens
Danmark
FRECON A/S

Send til en kollega

0.091